Ubisoft – Meerdere bedrijven kijken naar een mogelijke overname

Ubisoft – Meerdere bedrijven kijken naar een mogelijke overname

Na de overnames van Bethesda en Activision Blizzard lijkt het erop dat Ubisoft in de nabije toekomst een andere grote uitgever in de branche zal worden overgenomen.

Bloomberg

Volgens Bloomberg heeft Ubisoft, de maker van Assassin’s Creed, Rayman en andere bekende IP’s, de interesse gewekt van “veel private equity-groepen”, waaronder grote overnamespelers Blackstone en KKR & Co. Hoewel “echte gesprekken” op het moment van schrijven nog moeten plaatsvinden, is het onzeker of de belangrijkste aandeelhouders van Ubisoft geïnteresseerd zijn in een aankoop.

Kotaku

Een gerelateerd verhaal van Kotaku beweert dat Ubisoft verschillende delen van zijn bedrijf heeft onderzocht via externe adviesbureaus, wat aangeeft dat een overname nabij zou kunnen zijn. Volgens de bron is Ubisoft “zijn financiën aan het opruimen” ter voorbereiding op een mogelijke verkoop, maar dit kunnen gewoon routinematige voorbereidingen zijn voor de toekomst van het bedrijf.

Wat gebeurt er met Ubisoft?

Dit is niet de eerste keer dat Ubisoft wordt geconfronteerd met een vijandige overnamepoging. Vivendi, een Frans bedrijf, zou een vijandige overname van Ubisoft hebben geprobeerd door zijn aandelen in 2016 op te kopen, maar dat mislukte. Ubisoft-voorzitter Yves Guillemot zei onlangs echter het volgende over een mogelijke overname:

In order for Ubisoft to stay independent, we have always made choices in the best interests of our stakeholders, which include our gamers, staff, and shareholders.” We have the skills, the industrial and financial clout, and a sizable IP portfolio…

However, if an offer to acquire us came in, the board of directors would, of course, evaluate it in the best interests of all stakeholders.

Ad