Verschillende games overtreden kansspelwetgeving Nederland

Verschillende games overtreden kansspelwetgeving Nederland

Meerdere spellen met lootboxes voldoen niet aan de officiële kansspel regeling zoals dit van toepassing is in in Nederland , dat heeft de NOS onlangs naar buiten gebracht; https://nos.nl/artikel/2228041-populaire-games-overtreden-gokregels.html 

Kansspelautoriteit

Het gaat hierbij om vier spellen die online gespeeld kunnen worden. De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft na onderzoek uitgesproken dat games waarin de inhoud van lootboxes kan worden doorverkocht, de wet op kansspelen overtreden. 

De autoriteit heeft niet laten weten om welke spellen het gaat, pas wanneer de spellen niet aangepast worden zal dit naar buiten komen. De uitgevers krijgen nu eerst 8 weken de tijd om hun titels aan te passen. Wanneer de games niet worden aangepast kunnen we ook fikse boetes worden uitgedeeld.

Welke games?

Het is aannemelijk dat onder andere PlayerUnknown’s Battlegrounds tot de vier games  behoort. De game is erg populair en er zijn handelsplaatsen waarop inhoud van lootboxes kan worden verkocht. Ook games als  FIFA 18, DOTA 2 en Rocket League bieden gamers s de mogelijkheid om voorwerpen voor geld te ruilen.

Of het ook echt om deze spellen gaat is niet duidelijk aangezien ze niet allen bij naam genoemd worden. Rocket League wordt benoemd maar niet als 1 van de 4 aangeduid.