Wii shop channel uitgeschakeld, probleem of meer?

Wii shop channel uitgeschakeld, probleem of meer?

Het Wii-winkelkanaal heeft de afgelopen dagen ernstige problemen gehad. Het lijkt erop dat de toegang tot de digitale winkel nu enigszins moeilijk is. U zult waarschijnlijk worden geconfronteerd met een leeg scherm wanneer u voor het eerst opstart. Als u lang genoeg blijft, kunt u ook een foutcode krijgen. U kunt er niets aan doen, behalve handmatig teruggaan naar het hoofdmenu.

Meer dan het lijkt?

Veel mensen zullen de kwestie waarschijnlijk afdoen als onbelangrijk. We zijn nu tenslotte een paar platformgeneraties verwijderd van de Wii. Sindsdien heeft Nintendo de Wii U en Switch geïntroduceerd, waarbij de laatste de belangrijkste nadruk van het bedrijf is (en de focus voor veel gamers).

Hoewel het Wii-winkelkanaal officieel werd gesloten in 2019, konden mensen die al materiaal hadden gekocht het nog steeds bekijken. Gezien het bestaande scenario is dat op dit moment niet haalbaar. Eerdere downloads zullen ook “op een bepaald moment” worden stopgezet, hoewel er geen precieze datum is aangekondigd.

Het is op dit moment onduidelijk wat er aan de hand is met het Wii-winkelkanaal. Het is denkbaar dat het over een paar dagen weer verschijnt. Er staat echter niets op de onderhoudswebsite van Nintendo over problemen of wanneer alles weer zou werken. We zullen de kwestie in de toekomst nauwlettend in de gaten houden.

Nintendo heeft onthuld dat eShop-transacties voor de Wii U en 3DS in maart 2023 worden stopgezet.

Als Nintendo’s aankondiging van de teloorgang van de eShop voor de Nintendo 3DS en Wii U niet erg genoeg was, maak je dan vast. Zowel de DSi-winkel als de Wii-winkelkanalen werden om 22:00 uur stilletjes uit de lucht gehaald. CST, zonder voorafgaande kennisgeving, waardoor reeds gedownloade aankopen en games niet opnieuw kunnen worden gedownload, met respectievelijk foutcodes 290502 en 209601 voor beide systemen. Nintendo’s CDN, de downloadserver die alle update- en winkelgegevens bewaart, is nog steeds operationeel, wat aangeeft dat alleen de etalages zijn verdwenen.

Nintendo’s statuspagina beweert nog steeds dat alles werkt, maar het is onduidelijk of dit een vergissing was, vergelijkbaar met de storing in de eShop van vorig jaar, of dat dit inderdaad het einde van een tijdperk is.

Ad