Yuji Naka opnieuw gearresteerd wegens handel met voorkennis rondom Final Fantasy

Yuji Naka opnieuw gearresteerd wegens handel met voorkennis rondom Final Fantasy

Begin dit jaar kwamen we erachter dat Yuji Naka, mede-maker van Sonic the Hedgehog, was gearresteerd wegens zijn betrokkenheid bij een handel met voorkennis schandaal rond Dragon Quest Tact, een smartphonegame uitgegeven door Square Enix, waar hij had eerder gewerkt.

Bij het schandaal was Dragon Quest Tact betrokken. Het lijkt erop dat de ervaren maker van videogames opnieuw in strijd is met de wet, althans dat zeggen de geruchten.

Handel met voorkennis… voor Final Fantasy

Volgens een bericht van de Japanse krant Asahi is Yuji Naka opnieuw opgepakt wegens zijn betrokkenheid bij een tweede handelschandaal met voorkennis. Dit keer betrof het schandaal Final Fantasy VII: The First Soldier, een ander smartphonespel dat is uitgegeven door Square Enix, de voormalige werkgever van Yuji Naka. In het bijzonder wordt Yuji Naka beschuldigd van het gebruik van voorkennis om aandelen te verwerven in de game-ontwikkelaar ATeam voor een totale waarde van 144,7 miljoen yen voordat de game officieel op de markt werd gebracht voor het grote publiek.

Op dit moment is het onduidelijk of andere voormalige personeelsleden van Square Enix ook zijn aangehouden wegens handel met voorkennis in verband met Final Fantasy VII: The First Soldier.