3DS na 2019 nog ondersteuning

3DS na 2019 nog ondersteuning

Nintendo publiceerde onlangs haar  jaarcijfers. Om deze cijfers wat meer uit te leggen was er ook een investeerders bijeenkomst. Daarin werd onder andere verteld dat de 3DS nog tot na 2019 ondersteund zal blijven worden.

Oude console ondersteuning

Wanneer er een nieuwe console of een nieuwe handheld op de markt komt wordt het oude model vaak snel vergeten. Dit was goed te zijn bij de komst van de Nintendo DS. Deze was in de markt gezet als een derde pilaar naast de GameCube (GCN) en GameBoy Advance (GBA).

Toch bleek dat niet te werken en de GBA verdween al snel op de achtergrond want je had een nieuwe console die krachtiger was, twee schermen had … appeltje eitje.

Met de komst van de Nintendo Switch was het duidelijk dat deze de WiiU op zou volgen. Dat er voor dit systeem geen of misschien weinig games uit zullen komen zal dan ook niemand verbazen. De console had gewoon enorm veel pech op dat gebied aangezien de marketing ervan enorm slecht was verlopen.

De twijfel bestond echter dat Nintendo Switch ook de 3DS zou kunnen vervangen vanwege het mobiele aspect van de Switch. Nintendo heeft nu gezegd dat de 3DS zeker tot in 2019 en ook nog daarna zal worden ondersteund.

En dit vinden wij niet de meest goede keuze; Nintendo heeft zoveel succes met de Nintendo Switch en een game die op beide systemen uit komt, daarbij zal je keuze toch altijd naar de Nintendo Switch kant opvallen toch?

Wat er op de planning staat voor de 3DS?

Het komende jaar staan er nog verschillende titels op het programma, zo komt Sushi Striker naar de 3DS, maakt Captain Toad de overstap naar deze handheld en ook Wario krijgt een eigen game. Een port van Luigi’s Mansion wordt ook nog dit jaar verwacht.

Voor 2019 hebben we tot nu toe één titel gekregen: Mario & Luigi: Bowsers Inside Story. Welke titels er verder nog zullen verschijnen is nog niet bekend.

Voorlopig is er dus nog genoeg te doen voor mensen met een 3DS.

Wat vinden jullie is dit een goede zet van Nintendo? We zouden ook vooral van 3DS bezitters willen horen wat zij vinden.