Doug Bowser; geen Nintendo 3DS tijdens E3 2018

Doug Bowser; geen Nintendo 3DS tijdens E3 2018

Vóór de E3 van start ging maakte Nintendo al duidelijk dat de focus tijdens de Nintendo Direct zou liggen op Nintendo Switch-titels, en niet op Nintendo 3DS-titels.

Er zou nog een mogelijkheid kunnen zijn dat er enkele titels geshowd werden tijdens de Treehouse Livestream, maar uiteindelijk was die ook volledig gefocust op de Nintendo Switch. De Nintendo 3DS was uiteindelijk nergens te bekennen…

Focus op Nintendo Switch

Doug Bowser, senior vicepresident van verkoop en marketing voor Nintendo of America, deed een uitspraak over de beslissing om de focus enkel op Nintendo Switch-ttiels te leggen met Club Nintendo. Doug Bowser had het volgende te zeggen:

We wilden de focus écht op de Nintendo Switch leggen hier. We vonden dat we zo veel hadden om te laten zien. Je bent op de beursvloer geweest, je hebt allerlei games gezien, en niet alleen van Nintendo, maar ook van onze third-party aanbieders. We wilden dus zeker zijn dat we de Nintendo Switch genoeg aandacht gaven. Het is een fenomeen op dit moment, en het platform groeit constant, we wilden zeker weten dat we het genoeg erkenning gaven op de beursvloer.

Nintendo heeft eigenlijk dus simpelweg meer plannen voor de Nintendo Switch en besloot daarom niets te laten zien van aankomende Nintendo 3DS-titels. Echter heeft Nintendo zeker nog wat voor ons in petto in de toekomst.

Maar ook dat zal niet alleen voor de Nintendo 3DS gelden vermoeden wij!