1 miljoen stuks in China, naar verluidt de grootste consoleverkoper

1 miljoen stuks in China, naar verluidt de grootste consoleverkoper

Nintendo werkte samen met Tencent om de Nintendo Switch officieel in China te lanceren. Sindsdien lijkt het erop dat de hybride console behoorlijk wat indruk heeft gemaakt.

Volgens een officiële verklaring van Tencent Holdings Ltd heeft Nintendo Co Ltd sinds de lancering in China eind 2019 1 miljoen Nintendo Switch-consoles in China verzonden.

Dit cijfer is groter dan de verkoopcijfers van zowel de Xbox One als de PS4 in China samen voor dezelfde periode – wat betekent dat Nintendo op dit moment waarschijnlijk de grootste verkoper van consoleapparaten in China is.

Een goed begin in China

Hoewel de recente COVID-19-pandemie waarschijnlijk een deel van de verkopen van Nintendo Switch in China heeft belemmerd, merkte Reuters op dat de uitgave van Ring Fit Adventure in augustus uiteindelijk de vraag van consumenten naar de console heeft gestimuleerd.

In een reactie op deze verkoopcijfers voegde een woordvoerder van Tencent toe dat dit “een goed begin” was en dat “de games die op de Nintendo Switch (exclusieve versie voor China) zijn gepubliceerd, goed zijn ontvangen door de markt.”

Tencent’s versie van de Nintendo Switch is vergrendeld in China en kan alleen specifieke titels spelen die zijn goedgekeurd door Chinese toezichthouders. Desalniettemin lijkt het erop dat de console het daar nog steeds redelijk goed doet!

Ad