114 miljoen Nintendo Switch-systemen sinds 2017

114 miljoen Nintendo Switch-systemen sinds 2017

Nintendo heeft zijn driemaandelijkse financiële rapport uitgebracht en zei dat de Nintendo Switch-familie van systemen wereldwijd 114,33 miljoen exemplaren heeft verkocht sinds de release in 2017. De gegeven informatie is tot 30 september 2022, dus het is duidelijk dat er sindsdien meer verkocht zullen zijn. Er zijn wereldwijd meer dan 75,94 miljoen Nintendo 3DS-eenheden verkocht (verkoopcijfers niet bijgewerkt).

Verkopen en verwachtingen van Nintendo

De console heeft in het afgelopen kwartaal 3,25 miljoen exemplaren over de hele wereld verzonden. In hetzelfde tijdsbestek heeft Sony 3,3 miljoen PS5-eenheden verzonden. Het is interessant om te zien dat de verkopen van PlayStation in het eerste kwartaal sinds lange tijd bijna hetzelfde waren als die van Nintendo. Dit is een daling van 15% ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar, wat vooral te wijten is aan een gebrek aan halfgeleiders. Nintendo zei echter dat de verkoop aan klanten ongeveer hetzelfde bleef, namelijk ongeveer 3,3 miljoen stuks.

Als we kijken naar de ruwe financiële resultaten voor de eerste helft van het jaar (Japanse bedrijven kijken meestal naar cumulatieve kwartaalresultaten in plaats van kwartaal voor kwartaal), steeg de netto-omzet zelfs met 5,2% jaar-op-jaar, terwijl de bedrijfswinst was bijna stabiel op +0,2% op jaarbasis.

Ook de plannen van Nintendo zijn gewijzigd. Het denkt nu dat het slechts 19 miljoen Nintendo Switch-eenheden zal verkopen tijdens het volledige fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart. Eerder dacht het dat het 21 miljoen zou verkopen.