Aka aangekondigd

Aka aangekondigd

Aka, een gezond avonturenspel in een open wereld, is onthuld door uitgever Newiz en ontwikkelaar Cosmic Gatto. Het zal beschikbaar zijn voor de Nintendo Switch in het vierde kwartaal van 2022.

In het spel speel je als Aka, een voormalige rode panda-soldaat die op zoek is naar innerlijke rust. Zijn doel is om Ghosts te vinden en ze te sluiten, terwijl hij zich ook op een klein eiland vestigt en een huis bouwt.

video

Over AKA

Verkenning en decoratie van de eilanden door middel van maken en boeren, minigames en tijdverdrijf zoals dutten, staren naar een wolk en zwemmen maken allemaal deel uit van de gameplay. Je helpt ook de bewoners van het eiland door met hen in gesprek te gaan en hen te helpen bij het oplossen van hun problemen.

In termen van landbouw is de methode geïnspireerd op permacultuur, waarbij associaties (tuinontwerp) en wilde dieren een rol spelen. Het is ook mogelijk om onderdak, uitrusting, kleding en rekwisieten te bouwen om te helpen bij het voltooien van de zoektocht of alleen als decoratie. Crafting vereist het verzamelen van middelen, het ontdekken van dingen of het verwerven ervan via speurtochten.

Aka wordt later dit jaar digitaal gelanceerd op Nintendo Switch via de eShop; er is nog geen fysieke editie bevestigd. Houd ons in de gaten voor meer informatie, inclusief een releasedatum.

Ad