Analist: Nintendo Switch verslaat PlayStation 5 rond kerst 2020

Analist: Nintendo Switch verslaat PlayStation 5 rond kerst 2020

Ace Sec , een Japanse effectenfirma, publiceerde hun verwachtingen voor de videogamemarkt in de kerstperiode van 2020.

In het rapport vermeldde Ace Sec dat, hoewel de meeste bedrijven in de eerste helft van 2020 een pak slaag hebben gekregen vanwege het coronavirus, bedrijven die videogames voor consoles produceren, het verrassend goed hebben gedaan. Nintendo is een van deze bedrijven.

Kerst 2020

Ace Sec merkte ook op dat, hoewel de meeste bedrijven het goed doen, ze nog steeds bang zijn om hun prognoses naar boven bij te stellen, aangezien het coronavirus de winst in het laatste deel van het jaar negatief zou kunnen beïnvloeden. Een uitzondering hierop is Nintendo, Ace Sec erop gewezen.

Er was een tekort aan de Nintendo Switch sinds februari tot mei 2020, en hoewel de productie weer normaal is, is de situatie in veel delen van de wereld niet verbeterd. Ace Sec zegt dat het “onmogelijk” is om een ​​winkel te vinden die de console op de planken heeft staan.

Als zodanig denkt Ace Sec dat Nintendo het goed zal blijven doen in het tweede financiële kwartaal, en ze geloven dat dankzij hun prestaties de Nintendo Switch de PlayStation 5 deze feestdagen “overweldigend zal verpletteren”.

Ad