Atari Mania Microgame Collection aangekondigd

Atari Mania Microgame Collection aangekondigd

Atari en ontwikkelaar iLLOGIKA hebben Atari Mania gelanceerd voor de Nintendo Switch en andere platforms.

Atari Mania is, zoals de naam al doet vermoeden, een verzameling van 150 microgames geïnspireerd op iconische Atari-titels uit de jaren 70 en 80. Spelers nemen de positie aan van ‘de verzorger van de Atari Vault’ en ze moeten de microgames beheersen om de geschiedenis van Atari te beschermen. De release staat gepland voor de zomer van 2022 voor de Nintendo Switch, pc en natuurlijk de Atari VCS.

video
play-rounded-fill

Over Atari Mania Microgame Collection

In Atari Mania speel je de rol van ‘Bewaker van de Atari Vault’, belast met het in de gaten houden van de voorraad retro-leuke Atari-games. Op een nacht arriveert een dode pixel en plotseling breekt de hel los! Als je de Vault binnengaat, zul je zien dat bekende en geliefde games beginnen te vervormen, veranderen en opgaan in een steeds bizarrere reeks obstakels.

Met meer dan 150 razendsnelle microgames om onder de knie te krijgen, moet je dodelijke combinaties van bekende Atari-functies verslaan, raadsels oplossen, uitdagingen voltooien en de tijd verslaan, en dat allemaal terwijl je grappige Atari-paaseieren ontdekt. Naarmate je verder komt, krijg je te maken met een reeks epische eindbaasgevechten nadat je reeksen van steeds moeilijker wordende microgames in een willekeurig bepaalde volgorde hebt voltooid.

Functies

  • Manische mashups — Meer dan 150 microgames geïnspireerd op de hele Atari-bibliotheek, van Asteroids tot Yars’ Revenge. Terwijl de legendarische Adventure-draak je achtervolgt, gebruik je een Pong-peddel om Centipedes af te weren! Het is crossover-gekte op zijn best!
  • Uitstekend onderzoek – Om door de kluis te gaan en klassiek geïnspireerde Atari-paaseieren te vinden, los moeilijke puzzels op en gebruik innovatieve hulpmiddelen.
  • Pizzazz in Pixels — Een prachtige neo-retro visuele update van de oude Atari 2600-esthetiek wordt aangevuld met retro-geïnspireerde muziek.
  • Personages die je nog nooit eerder hebt gezien – Neem het op tegen enkele van de beste games en personages in de geschiedenis van videogames. Je zult nooit meer op dezelfde manier naar Bentley Bear kijken!
  • Atari History Treasure Trove – Er zijn verschillende verzamelobjecten beschikbaar, waaronder antieke Atari-graphics, posters, handleidingen en grappige weetjes. Door slimme taken uit te voeren, ontgrendelt u volledig speelbare versies van gerestaureerde Atari-oldies.