Best verkochte console voor de 24e opeenvolgende maand

Best verkochte console voor de 24e opeenvolgende maand

NPD Group in de VS merkte op dat de Nintendo Switch in november beter presteerde dan zowel de Playstation 5 als de Xbox Series X.

Het was ook de 24e opeenvolgende maand dat Nintendo Switch de bestverkochte console in de Verenigde Staten was.

Tekorten in de volgende generatie

Vorige maand heeft Nintendo maar liefst 1,35 miljoen consoles verplaatst, maar het is vermeldenswaard dat de volgende generatie consoles beide te kampen hadden met een aanbodstekort; er was gewoon een gigantische vraag naar de hardware en voor beide werden veel pre-orders opgestart ver voor de lanceringsdag.

Nick Chavez, Nintendo of America’s senior VP of sales and marketing

We continue to see unprecedented demand for the Nintendo Switch, and we are pleased that people of all ages and gaming skill levels will be experiencing Nintendo Switch this holiday and beyond,

Nu zowel Sony als Microsoft enorm veel succes boeken met hun respectievelijke consoles, is de race begonnen om aan de vraag te voldoen met meer voorraad en consoles naar wachtende fans te krijgen.

Persoonlijk heb ik vorige week eindelijk een Xbox Series X kunnen bemachtigen. En dit is ook nog eens mijn eerste Xbox, dus ja, ik ben er dol op, maar ik zal altijd eerst Nintendo gefocust en tweede Xbox georiënteerd blijven.

Ad