Bethesda’s Todd Howart; veel meer op komst!

Bethesda’s Todd Howart; veel meer op komst!

Sinds de lancering van de Nintendo Switch heeft Bethesda al een aardige verzameling aan games gereleased.

Stukje Bethesda geschiedenis

Afgelopen jaar brachten ze The Elder Scrolls V: Skyrim naar de Nintendo Switch, wat het spel voor het eerst speelbaar maakte op een handheld. Kort daarna volgde Doom, en Wolfenstein II is vandaag uitgekomen.

Tijdens de afgelopen E3-presentatie maakte ze ook nog eens bekend dat Fallout Shelter te downloaden is, en dat de release van The Elder Scrolls: Legends op de planning staat voor volgend jaar.

Bethesda is best close met Nintendo op dit moment.

Gamereactor interviewde onlangs Todd Howard. Toen er gevraagd werd of er interesses waren om Fallout-games naar Nintendo Switch te brengen, zei hij:

Nou, er is zeker interesse. Het is alleen niet iets waar we op dit moment mee bezig zijn. We vinden dat de Nintendo Switch een geweldig platform is; het was voor het eerst dat we erg veel samenwerkten met Nintendo voor Skyrim.

Het was een geweldige ervaring en we zullen zeker meer in de toekomst gaan doen, maar vooralsnog zal dat geen Fallout 4 zijn.

Ook deelde meneer Howard zijn bevinden van de Nintendo Switch zelf;

Ik hou van de Switch. Toen Nintendo naar ons toe kwam, waren wij één van de eersten aan wie ze de Nintendo Switch lieten zien. Ik heb er dus al heel vroeg mee mogen spelen, en ik dacht meteen “dit is uniek. Het is niet slechts een handheld, het is ook een console”. het is ook weer typisch Nintendo.

Ik denk dat een boel mensen Nintendo associëren met de Wii of de Wii U… Maar het voornaamste publiek van Nintendo was toch altijd wel dat van de Gameboy, of de DS. Ik hou ook zo van de controllers.

Toen de Switch uit kwam, waren wij er al vroeg bij als ontwikkelaars, en aan de ene kant hadden we geluk dat het zo’n populair systeem was, maar we hadden ook sterk het gevoel dat het nog populairder ging worden. Ik hou echt van Zelda. De Switch was in het begin een beetje een Zelda-apparaat toen het uitkwam, maar Mario is ook geweldig, en natuurlijk ook vele andere games.

Voorlopig nog even geen Fallout-games op de Nintendo Switch. Wel weten we dat Bethesda enthousiast is over de Nintendo Switch, en dat ze nog veel meer voor ons in petto hebben!

 Wat denken jullie dat dat kan zijn?

Ad