Bloodstained: Ritual Of The Night Demo stelde fans teleur, oplossing toegezegd

Bloodstained: Ritual Of The Night Demo stelde fans teleur, oplossing toegezegd

Vorige week op Pax East kregen gamers de kans om de Nintendo Switch-versie van Bloodstained: Ritual Of The Night uit te proberen. Helaas waren hun eerste indrukken niet geweldig.

video
play-rounded-fill

Video credits; GameXplain

Redenen dat fans teleurgesteld waren

Veel bezoekers die de kans kregen om de praktijkgerichte Switch-demo te proberen, meldden meerdere problemen met het spel, waaronder schokkerige framerates, slechte input lag, enzovoort. Voor degenen die de demo van tevoren op de pc hadden gespeeld, was dit vooral vervelend omdat ze met dergelijke versie van de game geen problemen hadden.

Dit, in combinatie met de inspanningen van andere ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat Switch-versies niet zouden worden gedowngraded in vergelijking met andere consoles, lieten een slechte smaak achter in hun mond.

Feedback van ontwikkelaars

Ontwikkelaar 505 Games stelde fans echter gerust dat ze zich nergens zorgen over hoefden te maken. De verschillen tussen de Switch- en pc-versies zijn blijkbaar te wijten aan het feit dat de game volledig is geoptimaliseerd op pc, terwijl de Nintendo Switch-versie nog steeds iets meer werk nodig heeft.

Volgens 505 zal de uiteindelijke versie van de Nintendo Switch-versie net zo goed werken als die op de pc.

video
play-rounded-fill

Bloodstained: Ritual Of The Night is een van de langverwachte indietitels voor Switch, vooral vanwege het feit dat hij een spirituele opvolger is van Konami’s meest verwaarloosde Castlevania-franchise.

Hopelijk kunnen eigenaren van Nintendo Switch het woord van 505 Games vertrouwen dat hun versie van de game deze problemen niet zal hebben bij de lancering en niet wordt omver geblazen in vergelijking met de andere platformen.

Ad