Bloodstained: Ritual of the Night verkopen – ruim boven onze verwachtingen

Bloodstained: Ritual of the Night verkopen – ruim boven onze verwachtingen

Hoewel Bloodstained: Ritual of the Night aanvankelijke problemen had met het Nintendo Switch-systeem, lijkt het erop dat het misschien wel de bestverkochte versie van allemaal was.

Gelukkig zijn de meeste problemen die de game bij de lancering plaagden, geleidelijk opgelost. De Japanse publicatie Famitsu sprak onlangs met de maker van het spel Koji Igarashi over de ontvangst van het spel.

Igarashi-interview hoogtepunten

Je hebt de game gelanceerd op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Welk platform had de meeste respons?

Igarashi: de Nintendo Switch. De omzet lag ruim boven onze verwachtingen. De game werd een week later gelanceerd op Switch dan op andere consoles, en ik dacht dat fans de extra week niet zouden kunnen wachten op de Switch-versie, dus dat was onverwacht.

Misschien is de reden waarom de Switch-versie het zo goed deed, het grote aantal installaties van tegenwoordig.

Igarashi: Misschien, maar de games waaraan ik heb gewerkt, zijn vaak ontwikkeld voor Nintendo-consoles, dus dat kan ook een rol spelen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de Switch de enige console is waarop we hebben uitgebracht en die handheld kan spelen. Met dat in overweging genomen, zou je kunnen zeggen dat er veel fans zijn die Ritual of the Night onderweg willen spelen.

Nu je het zegt, Ritual of the Night is perfect geschikt voor handheld spelen.

Igarashi: Maar nogmaals, veel spelers vertelden ons toen dat ze onze handheld-games op thuisconsoles wilden spelen. (Lacht)

Igarashi deelde ook wat interessante informatie toen hem werd gevraagd in welke regio het spel het meest succesvol was:

Igarashi: Dat zou Noord-Amerika zijn. Er zijn daar altijd veel Iga-fans geweest. Vroeger was Noord-Amerika goed voor ongeveer 50% van de verkoop van mijn games, maar met Ritual of the Night is het zelfs nog meer toegenomen. Daarna zouden het Japan, China en dan het VK zijn – in die volgorde.

Ad