Bravely Default producer – Remaster geteased

Bravely Default producer – Remaster geteased

Square Enix vierde onlangs de 10e verjaardag van de Bravely Default-serie met een aantal verschillende evenementen. Een van deze gelegenheden was een livestream toen de producer van de game, Tomoya Asano, sprak over de mogelijke toekomst van de serie, inclusief de kans op een remaster van de originele aflevering.

Tijdens de livestream werd een hoogwaardige versie van de openingsvideo van de originele game getoond, wat Asano ertoe bracht te speculeren over het volgende: “Onze crew is de afgelopen tien jaar groter en capabeler geworden. Aankondiging van een remaster van Bravely Default: Flying Fairy zou het mooiste zijn dat kon gebeuren en iets dat fans zouden willen, vooral na het zien van de openingsfilm van de game. Helaas kan ik op dit moment geen dergelijke aankondigingen doen. Laten we zeggen: “‘ Voor nu'”

Remasters mogelijk

Hij zei echter wel dat een remaster van de eerste twee 3DS-games een uitdaging zou kunnen zijn, omdat ze AR- en Streetpass-functies hadden die recentere platforms niet getrouw kunnen reproduceren. Dit houdt dus in dat een remaster van dergelijke games iets meer inspanning zou vergen dan een relatief eenvoudige geüpgradede poort. Daarnaast maakte hij van de gelegenheid gebruik om het publiek toe te spreken en fans te vragen te kiezen tussen een Bravely Third (waarschijnlijk een rechtstreeks vervolg op Bravely Second) en een Bravely Default 3, die vergelijkbaar zou zijn met Bravely Default II.

Met name Asano sprak over de toekomst van de serie in een opmerking van vorig jaar: “Bravely Default II werd goed ontvangen door fans en daarom hopen we de serie voort te zetten, omdat we geloven dat we het kunnen halen.” maar aangezien we ons nog in de planningsfase bevinden en ik verwacht dat de ontwikkeling nog 3-4 jaar zal duren, zouden we het op prijs stellen als fans geduld zouden hebben. Daarom, wat de serie ook in petto heeft voor de de toekomst is waarschijnlijk nog vele jaren weg.

Het hoofd van een groot team bij Square Enix, Team Asano, heeft in de loop der jaren een aantal games voor Nintendo-platforms geproduceerd, waaronder Triangle Strategy, de Octopath Traveler-serie en de Bravely Default-games. Hun aankomende game, Octopath Traveler II, staat gepland voor lancering op Switch op 24 februari 2023. Het is logisch om aan te nemen dat het volgende deel in de Bravely Default-serie zal worden uitgebracht op Nintendo-systemen, gezien hun nauwe verbinding.