Breath of the Wild best verkopende Zelda game ooit

Breath of the Wild best verkopende Zelda game ooit

Ruim een jaar geleden verscheen de Nintendo Switch. Een van de spellen die tijdens de lancering verkrijgbaar was, was Zelda Breath of the Wild. Deze combinatie werkt goed, Breath of the Wild is de best verkopende Zelda game ooit.

Het succes van Breath of the Wild

Dat the Legend of Zelda Breath of the Wild een ontzettend goede game was bleek al snel na de release. De reviews van de game waren ontzettend lovend en het spel behaalde een Metacritic score van 97/100. Dat het spel niet alleen door critici goed is ontvangen blijkt uit de nieuwe verkoopcijfers die Nintendo bekend heeft gemaakt.

De Nintendo Switch-versie van Breath of the Wild is in het eerste jaar 8.48 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarmee is het een van de populairdere titels voor de Switch. Naast deze versie was er natuurlijk ook nog een versie op de WiiU.

Ook op deze onsuccesvolle console wist Nintendo toch nog 1.5 miljoen exemplaren te verkopen.

All about the numbers

In het totaal is het spel dus 9.98 miljoen keer verkocht op het moment dat de cijfers bekend werden gemaakt. Omdat het spel nog steeds goed verkoopt is dat kans groot dat de 10 miljoen inmiddels al bereikt is. Dit maakt Breath of the Wild het meest succesvolle Zelda spel ooit als gekeken wordt naar verkoopcijfers.

Vorige record

Het vorige record stond op naam van Twilight Princess. Dit spel verscheen voor de GameCube en Wii en verkocht samen 8.85 miljoen exemplaren. De HD uitgave op de WiiU is daar niet bij opgeteld.

Vind jij dit passen bij Breath of the Wild? Is het de Zelda to rule all Zelda’s?