Breath of the Wild plaatsing in Zelda-tijdlijn

Breath of the Wild plaatsing in Zelda-tijdlijn

Fujibashi en Aonuma delen waarom The Legend of Zelda: Breath of the Wild zo lastig te plaatsen is binnen de The Legend of Zelda-tijdlijn.

Hyrule Historia is een boek over de geschiedenis van de The Legend of Zelda-serie. Dit boek verscheen in 2013 en bevatte onder andere de eerste officiële tijdlijn van The Legend of Zelda-serie. Het is echter onduidelijk waar de meest recente game van de serie, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, staat binnen deze tijdlijn.

Interview GamesRadar

In een interview van GamesRadar met The Legend of Zelda: Breath of the Wild-director Hideomaro Fujibashi en The Legend of Zelda-producer Eiji Aonuma werd er gevraagd naar de plaatsing van dit spel binnen deze tijdlijn.

Fujubashi antwoordde dat ze weten dat de tijdlijn grote waarde heeft voor fans, maar dat ze het liever aan de verbeelding van fans willen overlaten:

Ik zou niet zeggen dat we ons niet bezighouden met de tijdlijn. Het is duidelijk iets waarvan we weten dat het erg belangrijk is voor mensen en dat ze er veel onderzoek naar doen. Maar ik denk dat we nu niet echt in het stadium zitten waar we willen praten over waar Breath of the Wild in de tijdlijn is. Ik denk dat het iets is wat we nu willen overlaten aan de verbeelding van mensen.

Aonuma vult aan dat ze de plaatsing van het spel liever aan de fantasie van de fans overlaten, omdat ze de game niet ontwikkelen met de tijdlijn in hun achterhoofd:

We publiceerden een boek met de tijdlijn, maar we hebben zeker commentaar van spelers gekregen, die zeggen, ”Klopt dit echt? Ik denk dat het zo zou moeten zijn.  Het is anders.” En geschiedenis is altijd een beetje fantasierijk. Het ligt aan de persoon die het boek schrijft. Dus dat is ook hoe wij het aanpakken. Het is niet noodzakelijk dat we een game bedenken en denken, ”Oh, dit is waar het past in de tijdlijn.” Eerlijk gezegd, zijn we hierom de laatste tijd bang om te zeggen waar dingen precies zijn in de tijdlijn. Maar we laten dingen graag over aan de verbeelding voor de grootste deel.

Het vertelt dus niet veel over de plaatsing maar ben het eens met de beide heren, moet dit aan de fantasie / beleving van de speler over gelaten worden?

Ad