Capcom van plan om het 35-jarig jubileum van Street Fighter in 2022 op “verschillende manieren” te vieren

Capcom van plan om het 35-jarig jubileum van Street Fighter in 2022 op “verschillende manieren” te vieren

Kun je geloven dat Street Fighter zijn debuut maakte als arcade-vechtspel voor meerdere spelers in augustus 1987, meer dan 35 jaar geleden?

Door het pionieren van het 1v1-genre, het hebben van interessante en originele personages en het feit dat het een genot is om zowel terloops als competitief te spelen, is de serie erg populair geworden.

Capcom, de maker en uitgever van Street Fighter, heeft een fris nieuw logo onthuld ter ere van het 35-jarig jubileum van de game, en het lijkt erop dat ze de rest van het jaar nog veel meer festiviteiten hebben gepland. Shuhei Matsumoto, de producent van Street Fighter V, merkte in een interview met 4Gamer (zoals vertaald door EventHubs) op: “We zullen in 2022 veel informatie geven.” Het 35-jarig jubileum van Street Fighter nadert en we zullen verschillende manieren demonstreren om het te waarderen.”

Over Street Fighter 30th Anniversary Collection

In deze collectie vind je 12 arcadeklassiekers!

De Street Fighter 30th Anniversary Collection eert de roemruchte geschiedenis van de game. Voor het eerst vindt een onberispelijke arcade-balans zijn weg naar consoles in deze gigantische verzameling van 12 Street Fighter-games, waaronder titels uit de series Street Fighter I, Street Fighter II, Street Fighter III en Street Fighter Alpha. Beleef de arcade-ervaring online opnieuw met de online Arcade Mode, of speel met vrienden in de online lobby met vier van de meest iconische Street Fighter-games in de collectie.

Het feest gaat verder in het museum, waar zowel fans als historici de evolutie van Street Fighter in de afgelopen 30 jaar kunnen volgen. Bekijk essentiële animatiesprites in de personageviewer en krijg een kijkje achter de schermen van de ontwerpdocumenten die hebben bijgedragen aan het creëren van de franchise die generaties World Warriors heeft voortgebracht!

De Street Fighter 30th Anniversary Collection werd in 2018 gelanceerd op Nintendo Switch, maar het is onduidelijk of er dit jaar nog een bundel zal worden uitgebracht als onderdeel van de vieringen. Fans schreeuwen om Street Fighter VI, en met de laatste presentatie voor Street Fighter V die afgelopen november werd uitgezonden met de boodschap “We komen terug met meer nieuws over de toekomst van Street Fighter”, lijdt het geen twijfel dat 2022 het ideale zou zijn. tijd om eindelijk te pronken met het langverwachte vervolg.

Ad