Catan – Online multiplayer stopt ermee

Catan – Online multiplayer stopt ermee

In de Nintendo Switch-versie van Catan kun je niet langer online met andere mensen spelen.

Asmodee Digital kan alleen maar zoveel doen om de situatie te veranderen. De enige reden waarom deze functie verdwijnt, is omdat GameSparks zijn servers afsluit. De online versie van Catan is gebaseerd op GameSparks, een Amazon-service die geen onderdeel is van Catan zelf.

Alle andere delen, zoals singleplayer, blijven beschikbaar. Asmodee zal ook de prijs van het spel verlagen nu het niet online met andere mensen kan worden gespeeld.

Asmodee over het afsluiten van de online multiplayer van CATAN

“Online multiplayer voor CATAN op Nintendo Switch wordt op 4 augustus uitgeschakeld, wat een direct gevolg is van het afsluiten van de servers van GameSparks. Amazon’s GameSparks is een externe service die nodig is om online multiplayer-games te laten werken. De game kan nog steeds door één persoon gespeeld kunnen worden. Na deze wijziging zullen we ook de prijs verlagen naar 14,99 $/€. We willen de CATAN-gemeenschap bedanken voor hun hulp en deelname.

Pandemic wordt op 31 juli uit de eShop gehaald. Dit betekent dat Asmodee meer games heeft gemaakt. Het volgende is een verklaring daarover:

Zoals eerder dit jaar werd gezegd, zal de Nintendo eShop na 31 juli geen Pandemic meer hebben. De eerste digitale game kwam 9 jaar geleden uit, en we denken niet langer dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van digitale games voor Pandemic zijn wat ze verdienen.

Hierdoor hebben we langzaamaan de huidige Asmodee Digital Pandemic-games uit alle digitale winkels gehaald. Bestaande eigenaren daarentegen worden niet getroffen. Spelers die het spel al hebben gekocht, kunnen het nog steeds spelen en downloaden.

In Board Game Arena kun je Pandemic nog steeds online spelen, alleen of met anderen. We waarderen het enorm hoeveel de Pandemische gemeenschap door de jaren heen heeft geholpen en betrokken is geweest. Blijf kijken!

Over CATAN

Het eiland Catan is een plaats met veel hulpbronnen, maar geen mensen. Je kunt je daar vestigen. Bouw nederzettingen, wegen en steden in Catan op een strategische manier om het spel te winnen! Van sommige dingen heb je veel en van sommige dingen heb je niet genoeg.

U kunt de kansen in uw voordeel veranderen en de beste kolonist in Catan worden als u verstandig en vaardig handelt in grondstoffen.

Catan kwam in juni 2019 uit voor Nintendo Switch en iedereen die het wil kopen, kan dat nu in de eShop doen. In augustus 2019 kwam Pandemic uit voor de console.

Ad