Cocos engine nu ondersteund

Cocos engine nu ondersteund

Cocos Technology heeft aangekondigd dat hun game-engine Cocos Creator nu de Nintendo Switch ondersteunt. Volgens het bedrijf is dit de eerste keer dat het officieel de markt voor consolegaming betreedt met de hulp van Nintendo.

Zhe Wang, CEO van Cocos Technology

“Mensen herkennen ons omdat we de beste open-source engine hebben voor de ontwikkeling van mobiele en online games.” Maar naarmate onze ontwikkelomgeving is geëvolueerd, zijn ook de doelstellingen van ons bedrijf geëvolueerd en maakt de Nintendo Switch deel uit van onze toekomst. Niet alleen vanwege de draagbaarheid, maar ook vanwege de aantrekkingskracht op gamers in China en de rest van de wereld.”

Huabin Ling, technisch directeur van Cocos

“Dit is nog maar het begin van wat er gaat komen met Cocos Creator.” We hebben al ondersteuning toegevoegd voor microgames op HarmonyOS, TikTok en WeChat. Nintendo breidt het aantal locaties uit waar ontwikkelaars hun creaties over de hele wereld kunnen bouwen en delen. We kunnen niet wachten om te zien waar Cocos Creator-games naartoe gaan.”

“Cocos Creator For Nintendo Switch” zal begin juli gratis beschikbaar zijn voor alle Nintendo Switch-ontwikkelaars in het middleware-gedeelte van de Nintendo Developers Portal. Cocos geeft toegang tot de software aan degenen die eerder geautoriseerd zijn om voor het systeem te bouwen.

Ad