Cuphead – fysieke release gebeurt nog, Delicious Last Course werd eens als op zichzelf staand beschouwd

Cuphead – fysieke release gebeurt nog, Delicious Last Course werd eens als op zichzelf staand beschouwd

Cuphead’s fysieke release werd in 2019 aangekondigd door Studio MDHR. De ontwikkelaar zei destijds echter te wachten op de voltooiing van de ontwikkeling van The Delicious Last Course, zodat alles op de cartridge zou kunnen worden opgenomen.

We zijn duidelijk ver voorbij 2019 en de nieuwe DLC komt er bijna aan. De oorspronkelijke doelen van Studio MDHR zijn gelukkig niet veranderd. Maja Moldenhauer, uitvoerend producent en studiodirecteur, heeft onlangs aan Nintendo Everything bevestigd dat er nog aan een fysieke release voor Switch wordt gewerkt en dat er “in de komende maanden” aanvullende informatie zal worden verstrekt.

Moldenhauers verklaring:

“We kunnen bevestigen dat we van plan zijn om een ​​fysieke release te doen, en houd je oren naar de grond in de komende maanden – we zullen meer hebben om over te praten, maar er zal een fysieke release zijn”, zei Moldenhauer.< /p>

Tijdens ons gesprek kregen we ook enkele intrigerende reacties toen we ons afvroegen of The Delicious Last Course altijd bedoeld was als een add-on of dat de makers overwogen om er een onafhankelijke game van te maken. Moldenhauer liet ons weten dat Studio MDHR er in eerste instantie wel over heeft nagedacht. Moldenhauer uitgewerkt:

“Ja! Er was een kleine discussie aan het begin van het proces in 2019, toen we echt met potlood op papier gingen. Maar uiteindelijk was het passend voor dit deel van de Cuphead-saga. We hadden altijd al gewild dat mevrouw Chalice een speelbaar personage zou zijn, en dat kwam overeen, net als het plot, dus het was gewoon logisch om het als DLC aan te bieden in plaats van als een solospel.”

Cuphead: The Delicious Last Course wordt op 30 juni 2022 uitgebracht op de Nintendo Switch.

Ad