Denuvo – Bezorgdheid over DRM-initiatieven besproken

Denuvo – Bezorgdheid over DRM-initiatieven besproken

Denuvo heeft onlangs nieuwe DRM-plannen voor Nintendo Switch aangekondigd en nu heeft een woordvoerder gereageerd op enkele van de zorgen die mensen hadden.

Ten eerste zegt het bedrijf dat het programma is gemaakt omdat “uitgeverijen er veel vraag naar hadden”, maar Nintendo heeft er niets mee te maken. Er wordt ook gezegd dat de prestaties van het spel niet zullen veranderen.

Woordvoerder geeft inzicht

“Vanwege NDA’s kunnen we de namen van de bedrijven niet noemen, maar we kunnen wel zeggen dat uitgeverijen veel om deze oplossing hebben gevraagd. Softwarebedrijven en Denuvo werken er hard aan om ervoor te zorgen dat gamers de best mogelijke ervaring hebben . De bescherming is bedoeld om de ervaring van de gamer niet te veranderen en heeft geen invloed op hoe goed de game draait. Het is hetzelfde met deze nieuwe oplossing, wanneer bescherming alleen is ingeschakeld in delen van de code die niet belangrijk zijn voor de prestaties .

Denuvo zei ook dat DRM geen online controles van spelers vereist:

“We weten dat de Nintendo Switch een draagbare console is met beperkte online mogelijkheden. Daarom hebben we onze oplossing gemaakt om volledig offline te werken, zonder enige online controle.”

Emulatie is iets dat hierdoor zal veranderen.

Denuvo zegt dat zijn DRM het moeilijker zal maken om legaal gekochte games op pc te spelen met Nintendo Switch-emulators.

“Zoals je weet, hebben piraten lange tijd het idee gebruikt dat het dumpen van een gekocht spel voor back-updoeleinden een goede reden is om te stelen. De meeste spelers gebruiken emulators met ROM’s die ze van piratensites hebben gekregen en die niet zelf- en als ze het zelf dumpen, hebben ze een console nodig die “gejailbreakt” is.