Devil May Cry Triple Pack – Komt 20 Februari 2020 uit in Japan

Devil May Cry Triple Pack – Komt 20 Februari 2020 uit in Japan

Naast Devil May Cry 3 Special Edition kondigde Capcom een fysieke Devil May Cry Triple Pack-release aan voor Nintendo Switch in Japan.

video
play-rounded-fill

Welkom terug op de Capcom haat trein…

Wacht maar  … over ongeveer een minuut snap je me.

Het Devil May Cry Triple Pack wordt fysiek gelanceerd voor de Nintendo Switch op 20 februari 2020 in Japan, dezelfde dag als Devil May Cry 3 Special Edition. Deze zal 4,990 yen kosten.

Terwijl ik hou van het feit van de triple-pack; Leuk feit, alleen Japan lijkt het. Dat is niet geweldig, maar hier komt de kicker omdat het immers Capcom is.

Het drievoudige pakket bestaat uit een fysieke kopie Devil May Cry 1 op de gamecard, met Devil May Cry 2 en Devil May Cry 3 Special Edition als downloadcodes.

Capcom wil je geld … en niets anders

Waarom is het op gods groene aarde zo moeilijk om ze alle drie op een gamecard te zetten? Eerlijk en enige antwoord; Capcom is opnieuw goedkoop bezig. Ze willen kiezen voor de kleinst mogelijke gamecard. Waarom, zeker omdat ze geld willen verdienen.

Maar we weten wel de grootte voor beide Devil May Cry-titels die momenteel beschikbaar zijn. Devil May Cry (1) is 9,2 GB en Devil May Cry 2 is 1,7 GB (laat me niet eens beginnen waarom dat zo is). Laten we dat in totaal 11 GB noemen (waarvan ik denk dat 1 echt kan worden verkleind)

Als ik naar Steam kijk voor Devil May Cry 3 Special Edition, staat er 2,0-4,7 GB voor de game (referentie; https://store.steampowered.com/app/6550/Devil_May_Cry_3_Special_Edition/ ).

Dus tel dat op en het zou nog steeds gemakkelijk op een kaart van 16 GB moeten passen. Die ze al nodig hebben want DMC1 in de huidige vorm is ruim boven de 8 GB die de kleinste Nintendo Switch-kaart zou hebben.

Dus dat laat ons met twee opties;

1 – Capcom heeft gekozen voor de 16GB-kaart, maar waarom zijn 2 en 3 dan downloadcodes?

2 – Capcom is nog steeds gegaan voor de 8GB-kaart, maar heeft vervolgens Devil May Cry 1 geoptimaliseerd / verkleind.

Nou, ik ga voor nummer 2, bijvoorbeeld omdat de HD-collectie van de games op Steam in totaal 12 GB weegt. (Referentie; https://store.steampowered.com/app/631510/Devil_May_Cry_HD_Collection/)

Ik ben hier zo klaar mee, dus laten we wel wezen Capcom is echt alleen maar uit op het verdienen van zoveel mogelijk geld, ze doen niet graag iets geweldigs voor gamers / verzamelaars.

Ad