Diablo II: Resurrected serverproblemen uitgelegd door Blizzard

Diablo II: Resurrected serverproblemen uitgelegd door Blizzard

Diablo II veroverde ongeveer 20 jaar geleden de wereld, maar het was nog maar een paar weken geleden dat Blizzard de remaster en uitbreiding van de game, Diablo II: Resurrected, lanceerde.

Hoewel de game zelf goed werd ontvangen en een 80/100 verdiende op Metacritic, zijn fans gefrustreerd door de overweldigende hoeveelheid serverproblemen die zijn opgelost met betrekking tot de online ervaring.

Adam Fletcher, Community Manager bij Blizzard Entertainment, heeft sindsdien een forumbericht uitgebracht waarin wordt uitgelegd waarom de problemen zich voordoen en de actieve plannen van de studio om ze op te lossen.

Serverproblemen in detail

De post zelf geeft een uiterst gedetailleerde, technische en transparante uitleg over wat er precies aan de hand is. Er is geen enkele reden of oorzaak achter de problemen, maar het belangrijkste is dat een onverwacht hoge hoeveelheid spelersverkeer na de lancering meerdere serveroverbelastingen heeft veroorzaakt.

Dit heeft niet alleen geleid tot een groot aantal storingen, maar betekent helaas ook dat de personagegegevens van sommige spelers verloren zijn gegaan bij de regionale-naar-wereldwijde databaseoverdracht. Diablo II: Resurrected gebruikt veel van dezelfde legacy-code als de originele game uit 2001, en hoewel geoptimaliseerd voor de moderne tijd, kan een van de legacy-services het onderschatte aantal gameserver-creaties niet bijhouden.

Blizzard werkt hard aan het leveren van updates om de online ervaring van gebruikers drastisch te verbeteren door functies toe te voegen zoals snelheidsbeperking en het maken van inlogwachtrijen voor een directere oplossing. Op de lange termijn zijn er plannen in de maak om “kritieke stukjes functionaliteit” op te splitsen in hun eigen afzonderlijke services om te helpen bij de serverbelasting en Blizzard in staat te stellen “te kijken naar het opschalen van [hun] gamebeheerservice.”

Over Diablo II: Resurrected

Diablo® II: Resurrected™ is de definitieve remaster van Diablo® II en de Lord of Destruction®-uitbreiding – twee kenmerkende inzendingen in de genrebepalende actierollenspelserie van Blizzard Entertainment. Doorgewinterde spelers, evenals degenen die het gemist hebben toen de originele game twintig jaar geleden voor het eerst op pc werd uitgebracht, kunnen nu de tijdloze gameplay van Diablo® II ervaren met moderne beelden en audio die profiteren van de hedendaagse gaminghardware.

Beklim de vergeten toren, baan een pad door de jungle van Kurast en bestorm de poorten van de hel om Diablo zelf te verslaan. Beklim vervolgens de top van de berg Arreat om het hoofd te bieden aan Baal, de Lord of Destruction, in Worldstone Keep.

Zeven van de grootste kampioenen van Sanctuary wachten op het iconische kampvuurscherm: de Amazone, Assassin, Barbarian, Druid, Necromancer, Paladin en Sorceress. Elk is in hoge mate aanpasbaar met talloze bouw- en uitrustingsopties die spelers kunnen verkennen.

Diablo® II: Resurrected kan worden gespeeld als een solo-ervaring, of je kunt een paar vrienden pakken op je favoriete platform en genieten van multiplayer co-op. Blaas dan wat stoom af en claim een ​​paar oren door spannende PvP-duels buiten de stad aan te gaan.

Diablo II: Resurrected is nu beschikbaar voor alle platforms, inclusief Nintendo Switch.