Digital Foundry – Apex Legends analyse

Digital Foundry – Apex Legends analyse

Digital Foundry heeft uitgebreid gekeken naar de onlangs uitgebrachte gratis te spelen Apex Legends op de Nintendo Switch.

Wat EA en Panic Button de game naar het systeem hebben gebracht, het komt met talloze compromissen in vergelijking met de krachtigere systemen.

De game draait op een maximum van 720p in docking-modus en 576p dynamisch in handheldstijl. De game is 30 fps, maar er zijn merkbare dalingen wanneer de snelle actie druk wordt op het scherm. Digital Foundry raadt spelers op Switch ook aan om cross-play uit te schakelen, wat standaard is ingeschakeld, omdat het spelers op andere platforms een oneerlijk voordeel geeft.

video
play-rounded-fill

Enkele hoogtepunten van Digital Foundry

In dit stadium is het de moeite waard erop te wijzen dat onze tests zijn gebaseerd op de 1.07-patch, die halverwege de productie van dit project ‘viel’ – en het is duidelijk dat het enkele prestatievoordelen heeft, wat tot uiting komt in onze analyse. Oplossing is aangemerkt als een probleem en het is zeker een van de uitdagingen waarmee de game wordt geconfronteerd.

We kijken naar een maximum van 720p in gedockte weergave, waarbij de dynamische resolutieschaal terugvalt tot minimaal 1066 × 600, wat nogal moeilijk te ontleden is. Portable play is 576p dynamisch, met een minimum van 960 × 540, en een overeenkomstige afname van de kwaliteit van texture filtering wanneer gestapeld tegen de dock-ervaring. 

Wat de prestaties betreft, de zaken beginnen wankel, aangezien de eerste sprong de framesnelheden naar het lage bereik van 20 fps ziet tuimelen – het is niet cruciaal voor de kern van de ervaring, maar als een eerste ‘handdruk’ met het spel is het niet de beste resultaat.

Het doel van 30 frames per seconde wordt grotendeels gehandhaafd tijdens traversal, waarbij de aanvankelijke opruimingsfase van de klassieke Battle Royale-formule normaal werkt zoals het hoort, hoewel inconsistente frame-pacing soms kan binnendringen. Het grootste probleem is dat problemen met de framesnelheid zich voordoen tijdens confrontaties met andere spelers – precies daar waar de prestaties het beste zouden moeten zijn.

Bovendien is er het gevoel dat de framesnelheid kan beginnen te krimpen door simpelweg in de buurt van andere spelers te zijn – een onwaarschijnlijk soort vroeg waarschuwingssysteem?

Uiteindelijk is dit Apex Legends en het werkt wel, maar de compromissen zijn vaak brutaal. Het is een gratis download, het is inhoud compleet met volledige pariteit van seizoen acht en ik zou het zeker aanraden om het uit te proberen – je hebt tenslotte niets te verliezen.

CrossPlay is echter standaard ingeschakeld en ik kan niet anders dan denken dat de bezuinigingen op de ervaring zo ernstig zijn dat je misschien meer plezier hebt door de functie uit te schakelen en exclusief met andere Switch-gebruikers te spelen, al was het maar om wat te nivelleren is anders een zeer ongelijk speelveld.