Digital Foundry – Bayonetta 3 technische analyse

Digital Foundry – Bayonetta 3 technische analyse

Eindelijk uitgebracht op de Nintendo Switch, de langverwachte Bayonetta 3 is weer een fantastische titel van Platinum Games.

De uiteindelijke game is getest door Digital Foundry en hoewel ze het leuk vinden, zijn ze niet echt enthousiast over de technologie. Ze gaan zelfs zo ver om te suggereren dat ze geloven dat de game bedoeld was voor een Nintendo Switch-systeem dat krachtiger was maar nooit echt heeft bestaan. De resolutie van de game is dynamisch 810p op een televisie en dynamisch 480p op een handheld-apparaat, waardoor beide modi sub-HD zijn.

video
play-rounded-fill

Digital Foundry – Bayonetta 3 hoogtepunten

“Laat me duidelijk zijn: Bayonetta 3 is een uitstekende actiegame en een game die liefhebbers van series zou moeten bevallen. De combinatie van de extravagante decorstukken, het gevarieerde toneelontwerp en de uit de hand gelopen verhaallijn resulteert in iets heel uitzonderlijks. De game vertoont ook een verouderde technologische basis die uiteenvalt onder de druk van zijn omvang en breedte. In deze game lijkt het alsof alle betrokkenen wachtten op meer geavanceerde technologie die nooit kwam opdagen.

“De beeldkwaliteit is slecht, texturen zijn vaak met een lage resolutie en modderig, en de prestaties zijn ongelooflijk onvoorspelbaar. Behalve de PS3-versie van Bayonetta 1, presteert deze slechter dan elke afzonderlijke Bayonetta-release, wat jammer is. De presentatie is misschien het beste samengevat als ongelijk. Afhankelijk van het hoofdstuk waarin je je bevindt, kunnen de afbeeldingen verbluffend of gewoon afschuwelijk zijn.

Bovendien staat de serie niet bepaald bekend om zijn hoge resoluties, dus de algehele visuele kwaliteit is vrij slecht. In werkelijkheid was Bayonetta 2 alleen beschikbaar in 720p op de Switch. Dit is enigszins verbeterd in Bayonetta 3 dankzij het aantal pixels van 810p. In tegenstelling tot de vorige games is de draagbare modus echter lager dan 720p, dus ook daar is het niet erg helder. Pixeltellingen onthulden een resolutie die iets onder de 480p lag. kan dit over het hoofd zien gezien het doel van de framesnelheid, maar de combinatie van het lage aantal pixels, grote omgevingen en slechte textuurfiltering is niet bepaald ideaal.

“Bayonetta 3 is een competente actiegame met een aantal verbluffende decorstukken, maar wordt in de steek gelaten door matte graphics en kleine camerastoringen. Het zou eenvoudig zijn om de weergaveproblemen te negeren zolang de framesnelheid betrouwbaar is, maar helaas , de realiteit is niet precies zoals ik had gepland. Er zijn geen problemen omdat tussenfilmpjes de gewenste 30 frames per seconde behouden zoals verwacht. Onverwacht wordt de echte gameplay bijgewerkt met 30 frames per seconde voor de belangrijkste spelhervattingen; het is duidelijk dat de grootte van deze reeksen zorgden ervoor dat ze niet met 60 frames per seconde konden draaien, dus ze zijn gewoon beperkt. Dat is logisch, maar een echt probleem is dat typisch gamen zelden de markering van 60 frames per seconde haalt.