Digital Foundry over Xenoblade Chronicles 2

Digital Foundry over Xenoblade Chronicles 2

Veel Nintendo Switch bezitters hebben enorm uitgekeken naar Xenoblade Chronicles 2. Aangezien het een van de meest populaire spellen is, hebben de jongens van Digital Foundry de game zoals we gewend zijn van ze, onder de loep genomen.

Hun conclusie wat betreft de technische kant van het spel is echter niet erg positief, wat toch een beetje verassend te noemen is.

Xenoblade Chronicles draait het beste in tv-modus op 720p, maar daar wordt het toch soms wat wazig. Het is in handheld-modus waar de game de minst positieve dingen laat zien. Daar wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘adaptive resolution’ die nooit de 720p haalt.

Het hoogste is rond de 552p en het laagste is 342p. Temporal anti-aliasing zorgt er voor dat het beeld nog slechter wordt. Digital Foundry is dan ook van mening dat Xenoblade Chronicles 2 de slechtste portable game is voor de Nintendo Switch op technisch vlak.

Check de gehele analyse;

Digital Foundry on Xenoblade Chronicles 2

video
play-rounded-fill

Technisch mag de game dan hier en daar te wensen over laten en we respecteren de heren van Digital Foundry ten zeerste maar als ras Nintendo fan leven we al jaren onder het motto; gameplay over graphics. Iets wat zeker ook voor Xenoblade Chronicles 2 gezegd kan worden, we hebben liever een grafisch iets minder sterke game dan een game die er super uit ziet en voor geen meter speelt. En dat laatste kan niet gezegd worden over Xenoblade Chronicles 2.

Wat vind jij tot op heden van Xenoblade Chronicles 2?