DNF Duel’s Netcode: Een vergelijking tussen rollback versus op vertraging gebaseerd

DNF Duel’s Netcode: Een vergelijking tussen rollback versus op vertraging gebaseerd

DNF Duel is een langverwachte vechtgame die op 20 april 2023 wereldwijd wordt uitgebracht. De game is ontwikkeld door Arc System Works en biedt intense multiplayer-gameplay, die sterk afhankelijk is van de netcode. We zullen de fijne kneepjes van de netcode van DNF Duel onderzoeken en de verschillen vergelijken tussen rollback en op vertraging gebaseerde netcode.

We zullen analyseren waarom de Nintendo Switch-versie van de game de inferieure op vertraging gebaseerde netcode gebruikt en hoe deze de gameplay beïnvloedt. Ten slotte zullen we suggesties geven voor het verbeteren van netcode

Over DNF Duel

DNF Duel is een langverwachte vechtgame die op 20 april 2023 wereldwijd wordt uitgebracht. De game is ontwikkeld door Arc System Works en biedt intense multiplayer-gameplay, die sterk afhankelijk is van de netcode. In deze blogpost onderzoeken we de fijne kneepjes van de netcode van DNF Duel en vergelijken we de verschillen tussen rollback en op vertraging gebaseerde netcode. We zullen analyseren waarom de Nintendo Switch-versie van de game de inferieure op vertraging gebaseerde netcode gebruikt en hoe deze de gameplay beïnvloedt. Ten slotte zullen we suggesties doen voor het verbeteren van de netcode in toekomstige games.

Wat is Netcode?

Netcode is de onderliggende technologie die online gamen mogelijk maakt. Het bepaalt hoe de acties van spelers via internet worden verzonden en hoe ze door andere spelers worden ontvangen. Goede netcode zorgt ervoor dat de gameplay soepel en responsief is, terwijl slechte netcode vertraging, verbroken verbindingen en andere problemen kan veroorzaken die de game-ervaring verpesten. Er zijn twee hoofdtypen netcode: rollback en op vertraging gebaseerd.

Netcode van DNF Duel

De netcode van DNF Duel is een onderwerp van discussie geweest onder fans en spelers. De pc- en PS4/5-versies van de game ondersteunen rollback-netcode, terwijl de Nintendo Switch-versie op vertraging gebaseerde netcode gebruikt. Het is niet duidelijk waarom Arc System Works besloot om op vertraging gebaseerde netcode te gebruiken voor de Switch-versie, maar het is waarschijnlijk dat deze beslissing is genomen om de prestaties van de game op de Switch-hardware te optimaliseren.

Rollback Netcode vs. op vertraging gebaseerde Netcode

Rollback-netcode probeert offline gameplay te simuleren door de acties van elke speler te voorspellen en vervolgens de spelstatus terug te draaien als er een discrepantie is. Hierdoor kunnen spelers een soepele en responsieve gameplay ervaren, zelfs met een hoge latentie. Het terugdraaien van netcode kan echter inconsistenties en desynchronisatieproblemen veroorzaken als de voorspelling verkeerd is.

Op vertraging gebaseerde netcode introduceert een vertraging in het spel om rekening te houden met latentie. Deze vertraging kan ervoor zorgen dat de gameplay traag aanvoelt en niet meer reageert, vooral in snelle games zoals vechtgames. Op vertraging gebaseerde netcode is echter eenvoudiger te implementeren en kan een stabiele game-ervaring bieden als de vertraging correct is ingesteld.

De impact van Netcode op gameplay

Netcode heeft een aanzienlijke invloed op de algehele game-ervaring, vooral in online multiplayer-games. Goede netcode zorgt ervoor dat spelers kunnen genieten van een soepele en responsieve gameplay, terwijl slechte netcode frustratie kan veroorzaken en de ervaring kan verpesten. In vechtspellen zoals DNF Duel is netcode vooral belangrijk, omdat zelfs kleine vertragingen of inconsistenties een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de gameplay.

De impact van Netcode op de ontwikkeling van games

Netcode is een essentieel aspect van game-ontwikkeling, omdat het rechtstreeks van invloed is op de gameplay-ervaring. Het implementeren van goede netcode kan een uitdagende taak zijn, omdat hiervoor netwerkprotocollen moeten worden geoptimaliseerd, latentie moet worden verminderd en betere voorspellingsalgoritmen moeten worden geïmplementeerd. De moeite is het echter waard, want een goede netcode kan een groot verschil maken in het succes van een game.

Conclusie

Kortom, de netcode van DNF Duel is een cruciaal aspect van de game dat rechtstreeks van invloed is op de gameplay-ervaring. Terwijl de Switch-versie van de game op vertraging gebaseerde netcode gebruikt, gebruiken de pc- en PS4/5-versies rollback-netcode, die over het algemeen als superieur wordt beschouwd. Het implementeren van goede netcode is een uitdagende taak, maar cruciaal voor het succes van online multiplayer games. We hopen dat game-ontwikkelaars prioriteit blijven geven aan netcode in toekomstige games en ernaar streven de online game-ervaring voor spelers te verbeteren

Veelgestelde vragen
 • Wat is netcode en waarom is het belangrijk bij online gamen?
  • Netcode is de onderliggende technologie die online gamen mogelijk maakt. Het bepaalt hoe de acties van spelers via internet worden verzonden en hoe ze door andere spelers worden ontvangen. Een goede netcode zorgt ervoor dat de gameplay soepel en responsief verloopt, terwijl een slechte netcode vertraging, verbroken verbindingen en andere problemen kan veroorzaken die de game-ervaring verpesten.
 • Wat is rollback-netcode en hoe werkt het?
  • Rollback-netcode is een soort netcode die offline gameplay probeert te simuleren door de acties van elke speler te voorspellen en vervolgens de spelstatus terug te draaien als er een discrepantie is. Hierdoor kunnen spelers een soepele en responsieve gameplay ervaren, zelfs met een hoge latentie.
 • Wat is op vertraging gebaseerde netcode en hoe werkt het?
  • Op vertraging gebaseerde netcode is een soort netcode die een vertraging in het spel introduceert om rekening te houden met latentie. Deze vertraging kan ervoor zorgen dat de gameplay traag aanvoelt en niet meer reageert, vooral in snelle games zoals vechtgames.
 • Waarom gebruikt de Nintendo Switch-versie van DNF Duel op vertraging gebaseerde netcode?
  • Het is niet duidelijk waarom Arc System Works besloot om op vertraging gebaseerde netcode te gebruiken voor de Nintendo Switch-versie van DNF Duel. Het is echter waarschijnlijk dat deze beslissing is genomen om de prestaties van de game op de hardware van de Switch te optimaliseren.
 • Hoe kunnen game-ontwikkelaars hun netcode verbeteren?
  • Er zijn verschillende manieren waarop game-ontwikkelaars hun netcode kunnen verbeteren, zoals het optimaliseren van netwerkprotocollen, het verminderen van latentie en het implementeren van betere voorspellingsalgoritmen. Bovendien kunnen ontwikkelaars leren van andere games met een goede netcode en ernaar streven vergelijkbare systemen in hun eigen games te implementeren.