Dragon Ball: The Breakers – minder gevechten maar veel DBZ

Dragon Ball: The Breakers – minder gevechten maar veel DBZ

Dragon Ball: The Breakers, de nieuwste DBZ-game, draait niet alleen om de gevechten, maar bevat tal van thema’s die fans van de franchise leuk zullen vinden. In een recent interview met 4Gamer besprak producer Ryosuke Hara de aanstaande 7v1 asymmetrische survivalgame.

Ryosuke Hara 4 Gamer-hoogtepunt

4Gamer: met alles, van de tijdmachine tot Dragon Ball-verzameling en gebiedsvernietigingen, hadden we het gevoel dat de game vol zit met Dragon Ball-elementen. Kun je ons vertellen over eventuele problemen bij het implementeren van de Dragon Ball-elementen in het spelontwerp? Hoe zit het met inhoud die u niet kon implementeren?

Ryosuke Hara: “Tot nu toe waren veel Dragon Ball-spellen gericht op gevechten. Voor Dragon Ball: The Breakers kun je echter zeggen dat het gemakkelijk was om DBZ-elementen in de gameplay te implementeren, omdat je niet direct betrokken bent bij de gevechten. Je gebruikt ‘Transform’ om jezelf in andere objecten te veranderen, en er zijn bijvoorbeeld ook dingen als ‘Saiyan Pods’. Aangezien de game niet draait om het verslaan van Raiders in gevechten, was het werken aan de gevechtselementen een van de moeilijke onderdelen.”

Producent Hara besprak in hetzelfde interview het balanceren van het spel om pay-to-win-mechanismen te voorkomen. De game ondersteunt geen cross-play, wat betekent dat spelers zullen strijden tegen andere gamers op hetzelfde platform, aldus de ontwikkelaar.

Over Dragon Ball: The Breakers

Zeven gewone burgers zitten vast in een tijdelijke naad nadat ze verstrikt zijn geraakt in een ongewoon tijdelijk fenomeen; ze delen hun opsluiting met een Raider, een gevaarlijke tegenstander uit een andere tijdlijn met immense kracht.

Hun enige kans om aan de Tijdelijke Naad te ontsnappen is door de Super Time Machine te gebruiken, maar de Raider zit hen op de hielen en wordt met de minuut sterker.

De slimheid van de Survivors vecht met de macht van de Raider in een race tegen de klok.

Breek vrij of je gaat kapot…

Belangrijkste kenmerken

 • Maak je eigen spel!
  • Kies je groeiroute als Raider of Survivor en verwerf extraatjes, skins en andere items om je eigen unieke uiterlijk te verfijnen en plan te ontsnappen als Survivor of op jacht te gaan als Raider.
 • Geniet van de eerste van drie iconische Raiders uit de Dragon Ball-franchise: Cell, Buu of Frieza!
  • Als Raider heb je ongeëvenaarde vaardigheden om overlevenden op te sporen en uit te schakelen. Om je slachtoffers te jagen en te vangen, moet je alle vaardigheden van de Raider onder de knie krijgen en groeien om nog krachtiger te worden!
 • Ik zit vast in een tijdlus!
  • Ontsnap als Survivor van een grote kaart met verschillende plaatsen, maar wees voorzichtig! De Raider is altijd alert en kan locaties slopen om ontsnapping te voorkomen.
 • Werk als een team… of doe het alleen!
  • Zolang er nog tijd is, werk samen met anderen; maar de acties van de Raider of andere Overlevenden kunnen je dwingen om het alleen te doen. Welke strategie ga je gebruiken?
 • Profiteer van unieke power-ups en items!
  • Voertuigen, geweren, grijphaken en andere items zijn beschikbaar. Maak optimaal gebruik van elke kans om de Raider te verslaan en te overleven!

In het jaar 2022 wordt Dragon Ball: The Breakers uitgebracht op Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc.