Easter egg Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Easter egg Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Komende week ligt Donkey Kong Country: Tropical Freeze in de schappen voor de Nintendo Switch. Eerder verscheen dit spel ook al op de WiiU. Een aantal dingen zijn veranderd in deze Nintendo Switch-versie. Maar we dachten het meeste al te weten, maar niets is minder waar!

Zo zat onderstaande easter egg bijvoorbeeld niet in het origineel!

Inhoudsopgave (TOC)

Easter eggs

Het is een bekend fenomeen in de gaming wereld. Ontwikkelaars die bepaalde easter eggs (paaseieren) in hun game verstoppen. De term easter egg verwijst naar de (chocolade) eieren die kinderen met Pasen gaan zoeken.

Deze paaseieren zijn, net als de easter eggs in games, vaak goed verborgen en niet meteen zichtbaar. Ontwikkelaars verstoppen zo referenties naar andere games of films. Vaak worden deze easter eggs vrij snel opgemaakt maar het kan soms ook jaren duren voor er een gevonden wordt.

Spoiler alert

Bij Donkey Kong Country: Tropical Freeze is het verstoppen wat minder goed gelukt. De easter egg is namelijk al gevonden voor het spel officieel uit is.

Het gaat hierbij om de papegaai Tawka welke in afwezigheid in de winkel staat als je de game met het nieuwe speelbare personage Funky Kong speelt. In een van zijn uitspraken verwijst hij naar de Donkey Kong TV-serie welke een niet zo daverend succes was.

NintendoLife ontdekte deze uitspraak en plaatste een video ervan online. 

video
play-rounded-fill

Ad