Eerste Nintendo Switch emulator voor Android

Eerste Nintendo Switch emulator voor Android

Na de ontwikkeling van het Android-besturingssysteem voor Nintendo Switch, heeft de homebrew-community van Nintendo Switch de eerste experimentele Nintendo Switch-emulator voor Android geïntroduceerd.

MonoNX

De emulator, genaamd MonoNX, is alleen geschikt voor console-uitvoer en werkt met een snelheid van 0,3 frames per seconde. Omdat console-uitvoeremulators alleen tekst konden weergeven en geen grafische weergave konden weergeven, betekent dit dat MonoNX niet krachtig genoeg is om Nintendo Switch-games uit te voeren, maar alleen voor eenvoudige homebrew-toepassingen.

Dus hoewel dit een coole ontwikkeling is, gaat het zeker niet om de piraterij (het spelen van commerciële spellen).

De emulator heeft ook een vereiste; je hebt een smartphone nodig met minimaal 4GB RAM om de tekstregels weer te geven. Anders is het helemaal niet toegestaan.

Emulatie is altijd een soort van bedreiging voor Nintendo, maar vooralsnog is emulatie van de Nintendo Switch nog behoorlijk ver weg (jaren).

Let ook op; dit artikel is alleen hier om te informeren over deze ontwikkeling in de homebrew-scene. We tolereren op geen enkele manier piraterij. Discussie is prima, maar als dat teveel de kant op gaat van piraterij, zullen we actie ondernemen.