FCC vermelding suggereert dat er een nieuwe controller wordt aangekondigd

FCC vermelding suggereert dat er een nieuwe controller wordt aangekondigd

De Federal Communications Commission (FCC) van de Verenigde Staten suggereert dat er binnenkort een nieuwe Nintendo Switch-controller wordt onthuld. Bedrijven zijn verplicht om draadloze apparaten te registreren bij de FCC in de VS om ze legaal in het land te kunnen verkopen.

Het is zeer recent gepubliceerd op 16 september en is bedoeld voor een ‘Nintendo Game Controller’ met een FCC-ID van ‘BKEHAC043’.

HAC betekent controller?

De ID is interessant vanwege de letters “HAC”, een code die wordt gebruikt voor alle Nintendo Switch-producten (bijv. Switch = HAC-001, Left Joy-Con = HAC-015), alles behalve bevestigend dat deze nieuwe ” HAC043”-controller is voor de Nintendo Switch.

Bovendien heeft de officiële Nintendo Switch SNES-controller de code “HAC042”, wat sommigen ertoe heeft gebracht te speculeren dat de nieuwe controller een andere retro-stijlcontroller zou kunnen zijn.

Anderen suggereren dat het een nieuwe pro-controller zou kunnen zijn, misschien voor de OLED Nintendo Switch. Op het moment van schrijven moet Nintendo zelf nog officieel een dergelijke nieuwe Nintendo Switch-controller aankondigen.