Final Fantasy Pixel Remaster Series beoordeeld door de ESRB

Final Fantasy Pixel Remaster Series beoordeeld door de ESRB

Het lijkt erop dat verschillende klassieke en herstelde Final Fantasy-avonturen in de niet al te verre toekomst een nieuwe release op de Nintendo Switch zullen ontvangen!

De ESRB heeft de vermeldingen bijgewerkt voor de Final Fantasy Pixel Remaster-serie, een verzameling van zes games die Final Fantasy 1 – 6 remasteren met universeel bijgewerkte 2D-pixelafbeeldingen en een herschikte soundtrack. Deze games waren alleen beschikbaar voor pc’s en mobiele apparaten tussen juli 2021 en februari 2022. De ESRB-beoordelingen voor deze zes titels waren oorspronkelijk exclusief beschikbaar voor het Windows pc-platform; de beoordelingen voor deze games bevatten nu echter de Nintendo Switch en de PS4 als extra platforms.

Beoordelingen van Final Fantasy Pixel Remaster Series-games

FINAL FANTASY

De spelers kruipen in de huid van avonturiers die op zoek gaan naar mystieke edelstenen in dit rollenspel. Spelers besturen kleine personages terwijl ze door 2D-omgevingen navigeren, onderweg op verkenning gaan en vechten met verschillende vijanden. Spelers kiezen hun aanvallen en spreuken uit een menu om beurtelings te vechten tegen andere spelers en personages (bijvoorbeeld kleine monsters, zombies, piraten). Wanneer een vijand wordt overwonnen, knipperen ze en verdwijnen ze.

Sommige vrouwelijke dieren hebben lichamen of kleding die een redelijke hoeveelheid decolleté laten zien, terwijl andere een decolleté hebben dat volledig blootligt (bijvoorbeeld topjes in bikinistijl).

FINAL FANTASY II

Dit is een rollenspel dat in twee dimensies wordt gespeeld en waarin spelers rebellen helpen bij hun zoektocht om de planeet te behouden. Terwijl ze door een fantasieland reizen, kunnen spelers deelnemen aan turn-based gevechten tegen fantasierijke monsters en praten met de vele persoonlijkheden die ze onderweg tegenkomen (bijvoorbeeld golems, zombies, goblins). Spelers gaan via een menuscherm om hun verschillende wapenaanvallen en spreuken te kiezen, en overwonnen vijanden vallen vaak uiteen of verdwijnen. Bacchus’ Wine is de naam van een item dat door spelers in het midden van de strijd kan worden gebruikt om hun krachten te verbeteren. Er is één afbeelding van een vrouwelijk slangachtig monster met een borst die slechts half bedekt is en geen waarneembaar detail vertoont. De termen “hel” en “verdomme” worden verschillende keren gebruikt tijdens het spel.

FINAL FANTASY III

Dit is een rollenspel dat in twee dimensies wordt gespeeld, waarin spelers de controle krijgen over personages die proberen de vernietiging van de planeet te voorkomen. Spelers nemen het op tegen een breed scala aan fascinerende vijanden in turn-based schermutselingen (waarbij ze hun aanvallen, spreuken en vaardigheden uit een menu kiezen) (bijvoorbeeld goblins, demonen, draken). Het taalgebruik en de dialogen in de tussenfilmpjes bevatten afbeeldingen van gewelddadige handelingen (bijvoorbeeld “aangevallen met een mes”; “richtte het mes op zichzelf”). Van sommige vijanden wordt gezien dat ze zwaarden hebben die bedekt zijn met bloed. Een vrouwelijk monster dat zowel in het spel als in een kunstmuseum wordt getoond, wekt de indruk dat ze topless is; toch zijn er geen bijzonderheden die kunnen worden opgemaakt. Een figuur die dronken is verschijnt in een bar (bijvoorbeeld: “Niets meer te doen behalve mijn zorgen wegdrinken… *hic*”).

FINAL FANTASY IV

Dit is een rollenspel dat in twee dimensies wordt gespeeld, waarin spelers de controle over avonturiers overnemen op een zoektocht om een ​​oud kwaad te dwarsbomen. Spelers verkennen een fantastische omgeving, gaan in gesprek met de bewoners en vechten in turn-based ontmoetingen tegen vijandige menselijke en niet-menselijke entiteiten (bijvoorbeeld plantenmonsters, robots, zombies). Bij het uitvoeren van aanvallen kiezen spelers bewegingen en spreuken uit een menuscherm om te gebruiken met hun wapens en magie. Bovendien krijgen spelers toegang tot een kunstgalerie met een aantal karakterschilderijen, waaronder een afbeelding van een deur die bloedt. In een van de lijntekeningen is er een afbeelding van een klein vrouwelijk wezen dat topless lijkt te zijn; desalniettemin zijn er geen kenmerken die kunnen worden onderscheiden. Een klein aantal mensen en monsters in het verhaal draagt ​​blootliggende kleding (bijvoorbeeld een diep decolleté). De spelers hebben de mogelijkheid om op een gegeven moment een dronken persoon in een bar tegen te komen die tegen hen zal zeggen: “Booger weg! * hik * ik ben doodsbang voor je.” In het spel duikt de term “klootzak” op.

FINAL FANTASY V

Dit is een rollenspel dat in twee dimensies wordt gespeeld, waarin spelers de controle krijgen over avonturiers op een missie om een ​​kwaadaardige entiteit te dwarsbomen. Terwijl ze zich door een fantasierijk rijk wagen, nemen spelers deel aan turn-based gevechten tegen fantastische vijanden en voeren ze gesprekken met een cast van gedenkwaardige personages (bijv. Tovenaars, draken, zombies). De spelers doorlopen een menuscherm om magische spreuken en/of wapenaanvallen te kiezen; nadat een vijand is overwonnen, verdwijnt of verdwijnt deze vaak. Een van de hoofdpersonages wordt getoond met haar borsten half ontbloot, met slechts kleine stukjes stof die ze verbergen.

FINAL FANTASY VI

De spelers kruipen in de huid van een schurk in dit rollenspel en hun missie is om te voorkomen dat ze de planeet vernietigen. De spelers nemen deel aan turn-based gevechten (bijvoorbeeld door stakingen of spreuken uit een menuscherm te kiezen) tegen verschillende vijanden (bijvoorbeeld beren, mech-robots, ridders), die allemaal verdwijnen nadat ze zijn overwonnen. Er worden ook gewelddadige handelingen getoond in tussenfilmpjes, zoals een personage dat in de gevangenis zit en een klap krijgt of een ander personage dat wordt neergestoken. Enkele personages dragen kleding die hun ruime decolleté duidelijk laat zien, terwijl de lijntekeningen in de galerij figuren tonen die slechts gedeeltelijk gekleed zijn.

De Final Fantasy Pixel Remaster-serie is nog niet officieel bevestigd voor release op Nintendo Switch door Square Enix; desalniettemin lijken deze verbeterde ESRB-beoordelingen een bemoedigende indicator te zijn dat we in de toekomst mogelijk meer nieuws zullen horen.