Fire Emblem Engage codenaam is een beetje raar

Fire Emblem Engage codenaam is een beetje raar

Na de release werd er een intrigerend stukje informatie gevonden in de code van Fire Emblem Engage. Als gevolg hiervan hebben sommige fans gespeculeerd over de volgende game die mogelijk in de serie wordt uitgebracht.

IJzer17 & IJzer19

Volgens informatie die op Twitter is geplaatst door DeathChaos25, is de interne codenaam voor Fire Emblem Engage naar verluidt “Iron19”. Het feit dat de inzending ervoor, Fire Emblem Three Houses, de interne codenaam “Iron17” had, maakt deze situatie een beetje vreemd, omdat het suggereert dat er een game met de codenaam “Iron18” ontbreekt. Aangezien deze interne naammethode grotendeels wordt gebruikt voor de reguliere games van de serie, is het zeer onwaarschijnlijk dat deze leemte bedoeld was om te worden opgevuld door een spin-off zoals Three Hopes.

Als gevolg van deze bevinding zijn veel fans begonnen te veronderstellen dat de codenaam “Iron18” wordt gebruikt voor een andere mainstream Fire Emblem-inzending die is geschrapt of nog in ontwikkeling is. De speculatie dat dit raadselachtige spel een remake is van Fire Emblem: Genealogy of the Holy War gaat al geruime tijd rond en het is een van de meest wijdverbreide hypothesen.

Op het moment dat dit artikel werd geschreven, is er echter geen officieel bewijs van Nintendo dat ook maar in de verste verte suggereert dat er een dergelijke remake of nieuwe game bestaat.

Over Fire Emblem: Engage

In het conflict tegen de Fell Dragon werkten vier koninkrijken en helden van andere planeten samen om deze formidabele vijand te verslaan en een einde te maken aan dit grote kwaad. Na duizend jaar is dit zegel minder effectief geworden en staat de Fell Dragon op het punt weer wakker te worden. Om je bestemming als goddelijke draak te vervullen, namelijk het terughalen van de embleemringen die over de hele wereld zijn verspreid en het herstellen van de vrede op het continent van Elyos, moet je een breed scala aan methoden en uitgebreide personalisatie-opties gebruiken. Je kunt in dit nieuwe avontuur de macht van beroemde helden uit eerdere Fire Emblem-games, zoals Marth en Celica, aan je eigen kracht toevoegen door ze op te roepen en naast ze te vechten. Het tactische, turn-based vechtsysteem waar de Fire Emblem-serie bekend om staat, keert terug, dit keer met een nieuwe cast van speelbare personages die je kunt personaliseren en inschakelen om je strategie goed te ontwerpen.