Fire Emblem Warriors 2 overwogen vóór ontwikkeling van Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Fire Emblem Warriors 2 overwogen vóór ontwikkeling van Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Er is ontdekt dat Nintendo en Koei Tecmo overwogen om Fire Emblem Warriors 2 te ontwikkelen voordat ze beslisten over Fire Emblem Warriors: Three Hopes.

Dat stukje kennis komt uit een Nintendo Dream-interview met ontwikkelingsproducent Hideo Suzuki, producer Yosuke Hayashi en regisseur Hayato Iwata. Hayashi zei dat het team “van plan was om een ​​vervolg op Fire Emblem Warriors te maken” en “de tijdelijke naam Fire Emblem Warriors 2 gebruikte en veel routes overwoog die we zouden kunnen nemen.”

Nintendo Dream-vertaling

Hayashi: we hebben oorspronkelijk samengewerkt met Nintendo en Intelligent Systems aan de eerste Fire Emblem Warriors. Tijdens het ontwikkelingsproces werd gesuggereerd dat we mogelijk de volgende hoofdreeks Fire Emblem-game, Fire Emblem: Three Houses, zouden kunnen uitvoeren. De ontwikkeling van Fire Emblem: Three Houses begon kort nadat Fire Emblem Warriors was voltooid.

We besloten een vervolg op Fire Emblem Warriors te maken nadat onze drie firma’s zo lang hadden samengewerkt en hadden geleerd elkaars manier van denken te begrijpen.

We noemden het aanvankelijk Fire Emblem Warriors 2 als een tijdelijke naam en bespraken verschillende richtingen waarin we het konden nemen, en we besloten om een ​​Warriors-titel te maken in de wereld van Three Houses met het huidige personeel dat erbij betrokken was vanwege de positieve ontvangst en omdat de setting waarin onze bedrijven samenwerkten een van de sterke punten was. Dat is wat Suzuki, Iwata en ik het publiek leuk zouden vinden. Dus we begonnen met Fire Emblem Warriors 2 en werkten ons op tot Fire Emblem Warriors: Three Hopes.

Suzuki: Het werd het fantoomvoorstel (lacht). De richting is misschien veranderd, maar als fans van Fire Emblem: Three Houses waren we dolblij dat we in die omgeving een Warriors-titel konden bouwen.

Iwata zei ook dat er sprake was van “mogelijk personages uit eerdere titels mee te nemen”. Naarmate het project vorderde, was het vastbesloten om “zich te concentreren op alleen Three Houses en een verhaal te bouwen dat zich realistisch gezien in dat universum had kunnen voordoen.”

Als Fire Emblem Warriors 2 was uitgebracht, zou het meer een feesttitel zijn geweest, vergelijkbaar met de eerste, met talloze games erbij. Shadow Dragon and the Blade of Light, Gaiden, The Blazing Blade, Awakening en Fates werden allemaal vertegenwoordigd door Fire Emblem Warriors.

Dit alles laat de vraag open hoe lang Fire Emblem Warriors 2 zou zijn?