Firmware 6.0 gelekt

Firmware 6.0 gelekt

Eens in de zoveel tijd brengt Nintendo een major firmware update uit. De stap van 5.1.0 naar 6.0 lijkt nu aanstaande te zijn. Er gingen al even geruchten voor een release op 3 september maar die bleef uit.

Gelekt

Een groep hackers heeft ergens op de servers van Nintendo (CDN) al verschillende hints naar deze firmware gevonden. Hoewel het ze nog niet gelukt is om deze te installeren hebben ze wel een aantal interessante dingen gevonden.

Nintendo Online Service

Natuurlijk staat de Nintendo Online Service centraal in deze update. Hoewel we nog steeds maar weinig over deze service weten komt de release ervan steeds dichterbij. Voor het einde van deze maand moet de dienst beschikbaar zijn.

Cloudsaves

Een van de functies die in ieder geval behoort tot deze online dienst is het maken van een cloud back-up van je save games. Hierdoor kan je ook nadat je Nintendo Switch kapot is gegaan verder spelen waar je gebleven was.

Dit is echter voor mensen die de Nintendo Switch gehacked hebben niets nieuws. Zij hebben al een aardige poos de nodige tools om backups te kunnen maken van hun savegames of deze te herstellen.

Controllers

Dat was niet alles wat in deze firmware gevonden is. De hackers vonden ook stukjes code die lijken te verwijzen naar nieuwe controllers. In de 6.0 update zitten icoontjes die verwijzen naar de NES, SNES, Famicom en Super Famicom controllers.

Iets wat doet vermoeden dat Nintendo overweegt deze controllers uit te brengen voor de Virtual Console games die deel uitmaken van het vernieuwde online abonnement. Overigens wil dit niet meteen zeggen dat er concrete plannen zijn, enkel dat Nintendo er over heeft gedacht. Het kunnen ook restanten in de code zijn.

Maar het roept de vraag op of er buiten de normale Joy-cons dus ook specifieke slide on controls komen voor games van andere systemen. Persoonlijk zien we dat eigenlijk best wel zitten

Release 6.0 firmware

Wanneer de 6.0 firmware update uitgebracht gaat worden is nog niet bekend gemaakt door Nintendo. Omdat het noodzakelijk lijkt te zijn voordat de Nintendo Switch Online Service wordt geīntroduceerd verwachten wij dat hij nog deze maand uitgebracht zal worden.

Ad