Frankrijk – Best verkochte thuisconsole ooit

Frankrijk – Best verkochte thuisconsole ooit

Nintendo Frankrijk heeft wat nieuwe informatie vrijgegeven over het succes van de Nintendo Switch in het land, waaronder het feit dat het een belangrijke verkoopmijlpaal heeft overschreden.

Hardwareverkoop

Van de Nintendo Switch zijn nu maar liefst 7,09 miljoen exemplaren verkocht sinds de lancering in december 2022, volgens de meest recente cijfers die werden gedeeld door de president van Nintendo Frankrijk, Philippe Lavoué. Dit betekent dat het de videogameconsole voor thuis is geworden die de meeste exemplaren van elk product in de geschiedenis van de markt in het land heeft verkocht. Daarentegen klokte de Wii, die het vorige record voor levenslange verkopen in Frankrijk had, slechts op 6,3 miljoen. Dat gezegd hebbende, is de Switch nog lang niet in staat om de draagbare kroon op te eisen, die momenteel in handen is van de Nintendo DS dankzij de 10,6 miljoen verkochte exemplaren.

Softwareverkoop

Op het gebied van software vestigde Lavoué de aandacht op het feit dat de Pokemon-serie een ongekend succesvol jaar had in Frankrijk. Pokemon Legends Arceus was de best verkochte individuele SKU van het jaar in de detailhandel in Frankrijk en overtrof FIFA op PS4 op de tweede plaats om de best verkochte videogame van 2022 in het algemeen te worden. Pokemon Scarlet en Pokemon Violet verschenen ook op de lijst van de 10 best verkochte videogames in 2022 in Frankrijk.

Ad