Geen Nintendo Switch prijsverhoging gepland, maar wordt gemonitord

Geen Nintendo Switch prijsverhoging gepland, maar wordt gemonitord

Het vooruitzicht van een prijsstijging voor de Nintendo Switch wordt vaak ter sprake gebracht wanneer iemand de kans krijgt om met Nintendo-president Shuntaro Furukawa te praten. Furukawa heeft er verschillende keren over gesproken, afgelopen week voor het laatst tijdens een Q&A-sessie tijdens een briefing over financiële resultaten.

Er werd gezegd dat “er geen intenties zijn om de prijs van onze uitrusting te verhogen”, zoals we eerder hebben gehoord. Furukawa bood echter een kleine kans door te stellen dat “we het zorgvuldig zullen evalueren terwijl we het scenario volgen”, aangezien “de yen gedurende lange tijd op een onverwacht niveau is gedaald.”

Shuntaro Furukawa merkte op

Er zijn op dit moment geen plannen om de kosten van onze uitrusting te verhogen. De yen is echter al geruime tijd in een onverwacht tempo gedaald, dus we zullen de situatie zorgvuldig onderzoeken terwijl we de situatie blijven volgen. Het is waar dat de langdurige devaluatie van de yen de winstgevendheid van hardware heeft verminderd, met name voor Japan.

Inflatie en andere variabelen blijven we op dezelfde manier zien. We zullen verschillende aspecten van onze productverkoop in de gaten blijven houden, zelfs als we op dit moment niet het gevoel hebben dat er een significant effect is.