Geen plannen om de prijs te laten dalen

Geen plannen om de prijs te laten dalen

Nintendo publiceerde de Q&A sessie voor de 6 maanden eindigend op 30 september 2019. Tijdens de Q&A vroeg een investeerder of Nintendo van plan is de prijs van de Nintendo Switch te verlagen.

Show me the money

Nintendo-president Shuntaro Furukawa zei dat het bedrijf niet van plan is om de prijs van de Nintendo Switch te laten dalen, omdat het bedrijf de Nintendo Switch-familie van systemen tegen hun huidige prijzen wil verkopen “zo lang mogelijk”.

Wat betreft de winstgevendheid, zegt Furukawa dat het bedrijf geen enkele manier verwacht om hun productiekosten voor de Nintendo Switch-hardware in de nabije toekomst te verlagen. Nintendo zal blijven werken aan het verkopen van zoveel mogelijk Nintendo Switch-systemen.

Dat laatste houdt de deur behoorlijk open, want zo werkt de zakelijke markt; vraag en aanbod. Vraag en aanbod zijn economisch. Dit zijn de economische krachten van de vrije markt die bepalen wat leveranciers willen produceren en wat consumenten willen en kunnen kopen.

Nintendo zou dwaas zijn om niet te kijken naar wat er de komende jaren in de markt gebeurt en ‘van koers te veranderen’, zelfs qua prijs wanneer dat nodig is.