Guntech 2 – Eerste 24 minuten

Guntech 2 – Eerste 24 minuten

Onlangs is Guntech 2 beschikbaar gemaakt om te spelen op het Nintendo Switch-platform, en nu is er een nieuwe spelronde beschikbaar. Handheld Players heeft de eerste 24 minuten een meer diepgaande kijk op de arcade-shooter gegeven.

video
play-rounded-fill

Over Guntech 2

Het is een spel in de oude stijl, maar het heeft de meest geavanceerde beelden en visuele effecten die je ooit hebt gezien, en de gameplay is vrij vloeiend. Het is een twin-stick shooter die zich afspeelt in de ruimte en is geïnspireerd op de ouderwetse arcadespellen. Je hebt de mogelijkheid om in de modus voor één speler te spelen of coöp op de bank te spelen met maximaal drie andere mensen!

Het besturen van de richting en voortstuwing van het schip wordt gedaan met de linker joystick, terwijl de railgun wordt bediend met de rechter joystick. Je ruimtevaartuig is uitgerust met in totaal drie verschillende soorten bewapening. De twee extra, krachtigere wapens, die altijd in de richting van de neus van je schip schieten, worden afgevuurd door respectievelijk op de L-knop en de R-knop te drukken. Dit geeft je de mogelijkheid om de railgun in elke richting af te vuren, met meer vuurkracht wanneer je je ruimtevaartuig in de richting van de tegenstander richt.

Tutorial, Virus, The Dark Worlds, Space Jungle en Cargo Hauler zijn de vijf unieke omgevingen van de game die je kunt verkennen in Guntech 2. Elke wereldbol bestaat uit 8 levels, waarvan het laatste level een boss-level is. Daarnaast zijn er seizoensniveaus, dit zijn minimissies met een humoristische of absurde toon en zijn gebaseerd op bepaalde feestdagen of seizoenen, zoals Kerstmis of Halloween.

Elk level begint met een hele nieuwe reeks levens. Er zijn drie verschillende doelstellingen voor elke fase. De eerste is een vereiste om door te gaan naar volgende fasen en levert je na voltooiing een ster op. Je kunt ernaar streven om alle niveaus te voltooien met een beoordeling van drie sterren, waarmee je meer sterren kunt verdienen als je de andere niveaudoelstellingen voltooit.

Er zijn twintig verschillende soorten wapens. Wanneer het spel begint, krijg je de basiswapens en naarmate je het spel doorloopt, ontgrendel je andere opties. De wapens hebben elk hun eigen unieke eigenschappen en het is aan jou om te kiezen welke het beste passen bij jouw speelstijl en bij de uitdagingen van elk individueel niveau. Je kunt tussen de levels door nieuwe wapens verkrijgen, maar je bent vrij om tijdens het spelen te wisselen tussen de wapens die je al hebt.

In de Nintendo Switch eShop is Guntech 2 nu te koop. Je kunt het in een van de volgende talen spelen: Engels, Frans, Duits, Japans, Portugees, Russisch of Spaans.