Hacker schakelt Controller Pak in op Nintendo Switch Online Nintendo 64 games

Hacker schakelt Controller Pak in op Nintendo Switch Online Nintendo 64 games

LuigiBlood, een bekende Nintendo Switch-hacker, heeft een langverwachte oplossing uitgebracht voor een van de meest duidelijke fouten van de Nintendo Switch Online Nintendo 64-emulator, de afwezigheid van Controller Pak-functionaliteit.

De Controller Pak-fix lijkt niet vlekkeloos te werken, maar het stelt degenen die zich comfortabel voelen bij het hacken van hun Nintendo Switch in staat toegang te krijgen tot een aantal voorheen ontoegankelijke functies in Nintendo Switch Online’s Nintendo 64-games, zoals het opslaan van spookgegevens in Mario Kart 64 of gewoon het spel opslaan in WinBack.

Hieronder staat de informatieve tweet van LuigiBlood over het activeren van Controller Pak-ondersteuning.

Al ondersteund… nou ja, een beetje

Compatibiliteit met Controller Pak is al opgenomen in de Nintendo 64-emulator van de Switch, zoals LuigiBlood aangeeft; het is gewoon niet ingeschakeld. U kunt Controller Pak-ondersteuning inschakelen en deze in een beperkte capaciteit gebruiken als u de bovenstaande code correct invoert.

De hack is niet zonder gebreken. Gegevens die zijn opgeslagen met een Controller Pak op de Nintendo Switch Online Nintendo 64-emulator, worden niet correct opgeslagen, tenzij je op dit moment een opslagstatus maakt. De Controller Pak-gegevens zijn er niet als je het spel verlaat en het weer hervat. Het is een extra stap die je moet onthouden, maar het mag geen groot obstakel zijn.

Veel Nintendo-fans zijn op dit moment ontevreden over de status van Nintendo Switch Online’s Nintendo 64-emulatie. Hopelijk zal de service in de loop van de tijd verbeteren – zoals LuigiBlood aangeeft, lijkt het activeren van enkele van de ontbrekende functionaliteit van de emulator niet moeilijk.

Ad