Hello Games – No Man’s Sky ontwikkeling duurde meer dan 2 jaar

Hello Games – No Man’s Sky ontwikkeling duurde meer dan 2 jaar

Tijdens de laatste Nintendo Direct werden een aantal nieuwe titels voor de Nintendo Switch onthuld, waaronder No Man’s Sky. Wat je misschien schrikt om te horen, is dat het een groot passieproject was voor Hello Games om dit te bereiken.

Hello Games-directeur Sean Murray zei in een blogpost dat het bedrijf “een paar jaar” aan de Switch-versie werkt. “De volgende dag stapt iemand binnen met een nieuwe technologische oplossing,” zei het team, “om de volgende dag iemand met een unieke technische oplossing binnen te laten stappen.” “We doen er alles aan om dit helemaal thuis te laten lijken op de tablet, zowel op het grote scherm als, belangrijker nog, als draagbare versie van No Man’s Sky”, zegt Hello Games.

Hoogtepunten van de ontwikkelingsblog van No Man’s Sky

Ik kan niet uitdrukken hoe geweldig het is om No Man’s Sky op zo’n klein draagbaar apparaatje te spelen. Het voelt zowel volkomen normaal als ongelooflijk ongelooflijk op hetzelfde moment.

Een paar leden van ons kleine team hebben de afgelopen jaren stilletjes aan de Nintendo Switch-versie van No Man’s Sky gewerkt. Het was echt een once-in-a-lifetime kans. No Man’s Sky is gebaseerd op procedurele generatie, wat betekent dat alles wat je ziet, wordt gegenereerd door de console. Dit maakt het veel moeilijker om onze game naar een console als de Switch over te zetten. We zijn zo vaak naar huis gegaan met de gedachte dat het onmogelijk was om de volgende dag iemand binnen te laten lopen met een uniek technologisch antwoord. Eerlijk gezegd geloof ik dat dit personeel het gelukkigst is als ze bijna onmogelijke taken uitvoeren.

We doen er alles aan om dit helemaal thuis te laten lijken op het apparaat, zowel op het grote scherm als, belangrijker nog, als draagbare versie van No Man’s Sky, van de gebruikersinterface tot de controllers en de gameplay. Ik moet mezelf elke keer knijpen als ik de Switch oppakt en van planeet naar planeet, sterrenstelsel naar sterrenstelsel spring, dat ik op de Nintendo Switch speel en dat ik hem overal mee naartoe kan nemen. Er valt nog veel meer te leren over de Switch-versie en we zullen aanvullende aankondigingen doen naarmate de releasedatum nadert.

De Nintendo Switch-versie is “slechts een van de vele opwindende verbeteringen die we in 2022 voor de community in petto hebben”, aldus de blogpost, eraan toevoegend dat “we niet kunnen wachten om je te laten zien waar we aan hebben gewerkt in de ZEER nabije toekomst.”

In de zomer van 2022 wordt No Man’s Sky uitgebracht voor Nintendo Switch.