Het succes van Metroid Dread verhoogt de verkoop van Metroid-titels op Wii U en 3DS

Het succes van Metroid Dread verhoogt de verkoop van Metroid-titels op Wii U en 3DS

Metroid Dread heeft eindelijk zijn weg gevonden in de handen van Nintendo Switch-bezitters over de hele wereld en eerdere games in de Metroid-franchise zien een merkbare boost.

Metroid succes langs de lijn

Metroid Fusion is beschikbaar via de virtuele console (Wii) die in 2002 werd uitgebracht voor de Game Boy Advance, een titel die momenteel op nummer 1 staat in de eShop-verkoopgrafieken in het VK.

Metroid: Zero Mission, de GBA-remake van de originele Metroid, volgt op de tweede plaats, met Metroid Prime Trilogy en Super Metroid respectievelijk op #7 en #9.

Wat betreft de Nintendo 3DS eshop, Metroid: Samus Returns, de remake uit 2017 van Metroid II: Return of Samus, komt binnen op #3.

Over Metroid Dread

Sluit je aan bij intergalactische premiejager Samus Aran in haar eerste nieuwe 2D Metroid-verhaal in 19 jaar

Samus’ verhaal gaat verder na de gebeurtenissen in de Metroid Fusion-game wanneer ze afdaalt op planeet ZDR om een ​​mysterieuze transmissie naar de Galactische Federatie te onderzoeken. Na een schrijnende ontmoeting met een levende Chozo – een ras waarvan eerder werd gedacht dat het uitgestorven was – belandt ze diep onder het oppervlak van de planeet. De afgelegen wereld is overspoeld door wrede buitenaardse levensvormen en huiveringwekkende mechanische bedreigingen. Samus is wendbaarder en capabeler dan ooit, maar kan ze de onmenselijke bedreigingen overwinnen die de diepten van ZDR besluipen?

Neem het op tegen de meedogenloze E.M.M.I. robots

Eens DNA-extractieve onderzoeksmachines, de imposante E.M.M.I. jagen nu op Samus. De spanningen zijn hoog als je deze E.M.M.I. om een ​​wrede dood te vermijden en tegelijkertijd een manier te vinden om ze neer te halen. Ontdek wat deze robotwonderen tot de plaag van ZDR heeft gemaakt en ontsnap met je leven.

Voel de kracht van Samus groeien naarmate je meer manoeuvres en vaardigheden krijgt

Parkour over obstakels, glijd door krappe ruimtes, neem het op tegen vijanden en vecht je een weg door een gevaarlijke wereld. Je krijgt nieuwe en bekende vaardigheden terwijl je de vele omgevingen van ZDR doorkruist. Schiet op meerdere doelen met de nieuwe Storm Missile of gebruik de Speed ​​Booster om door muren te rennen en te breken. Keer terug naar gebieden en gebruik je nieuwe vaardigheden om upgrades, alternatieve paden en een weg vooruit te vinden. Verken de uitgestrekte kaart, ontwijk en vernietig E.M.M.I. robots, en overwin de gevreesde ZDR.

Metroid Dread is nu beschikbaar voor Nintendo Switch en is de snelst verkopende Metroid-game in het VK geworden.