IGN – Geen grote top titels buiten The Legend of Zelda Tears of the Kingdom dit jaar

IGN – Geen grote top titels buiten The Legend of Zelda Tears of the Kingdom dit jaar

IGN heeft een verhaal uitgebracht waarin het onderzoek van de Entertainment Software Associations over E3 2023 wordt besproken. De verklaring van de ESA bevatte wat informatie over Nintendo’s software-releaseschema voor 2023.

Nintendo in 2023

De verklaring bevestigde noch ontkende het bericht van IGN dat Nintendo, Microsoft en Sony niet aanwezig zouden zijn op de opnieuw opgestarte E3 2023. Het stelde simpelweg dat het het bericht niet bevestigde of ontkende. Na de langverwachte release van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom in mei, zou Nintendo een “licht releaseschema voor de tweede helft” hebben voor de Nintendo Switch, volgens de informatie in het artikel van IGN.

Deze informatie komt overeen met wat VCG uit eigen bronnen heeft ontvangen. Dit leidt online tot speculaties dat het in Kyoto gevestigde bedrijf waarschijnlijk ergens begin 2024 de opvolger van het nog steeds succesvolle Switch-systeem wil introduceren.

IGN-verklaring

“IGN heeft het op goed gezag dat zowel Nintendo als Xbox oorspronkelijk geïnteresseerd waren in deelname aan het evenement, maar dat beide bedrijven zich moesten terugtrekken om redenen die niets te maken hadden met de show zelf. Sindsdien heeft VGC verklaard dat Nintendo de beslissing heeft genomen om niet deel te nemen aan het evenement vanwege een licht releaseschema in de tweede helft, wat de ruimte voor het evenement niet rechtvaardigde. IGN kan deze informatie bevestigen.