iOS 16 Nintendo Switch Joy-Con en Pro Controller support

iOS 16 Nintendo Switch Joy-Con en Pro Controller support

iOS 16 werd onthuld op Apple’s Worldwide Developers Conference 2022, en daar staat wat Nintendo Switch-gerelateerd nieuws in. Het blijkt dat het besturingssysteem zowel de Nintendo Switch Pro Controller als de Joy-Con ondersteunt. Als gevolg hiervan kunnen deze controllers worden gebruikt met elk Apple-apparaat dat iOS 16 ondersteunt.

Delta keurt goed

Riley Testut, een ontwikkelaar die aan de Delta-emulator werkte, brak het woord over Switch-functionaliteit. Niet alleen kan een enkele Joy-Con worden ondersteund, maar ook beide. Door de screenshot-opname en home-knoppen een paar seconden ingedrukt te houden, kun je wisselen tussen het afzonderlijk gebruiken van de Joy-Cons en als één gecombineerde controller.

De instellingen van de Nintendo Switch-controller kunnen worden gewijzigd in het Bluetooth-menu van de app Instellingen. Ontwikkelaars hebben vanaf vandaag toegang tot een bètaversie van iOS 16.

Degenen die geïnteresseerd zijn in iOS 16 kunnen uitkijken naar een nieuwe openbare bèta, die gepland staat voor juli. Het zal vervolgens dit najaar beschikbaar worden gemaakt voor alle gebruikers.

Ad