Jeff Grubb – Metroid Prime 2 & 3 komen er aan

Jeff Grubb – Metroid Prime 2 & 3 komen er aan

Jeff Grubb, een journalist voor Venture Beat, heeft nogmaals verklaard dat zowel Metroid Prime 2: Echoes als Metroid Prime 3: Corruption beide opnieuw zullen worden uitgebracht op de Nintendo Switch.

Doet hetzelfde team het werk?

Deze heruitgave zal hoogstwaarschijnlijk worden verzorgd door hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor de recente release van Metroid Prime Remastered. Het is niet helemaal duidelijk of de vintage games op dezelfde manier zullen worden behandeld als Metroid Prime Remastered, maar het lijkt er wel op dat ze een beetje opgeschoond zullen worden. Vóór de release van Metroid Prime 4, wanneer dat ook mag zijn, lijkt het waarschijnlijk dat Nintendo de eerste drie games in de serie liever beschikbaar zou hebben op de Nintendo Switch-consoles.

Over Metroid Prime 2: Echo’s

In dit dramatische vervolg op de klassieke videogame Metroid Prime kruip je opnieuw in de huid van de verleidelijke premiejager Samus Aran.

Terwijl je Samus door verbluffende en gruwelijke nieuwe rijken van licht en kwaad leidt, keren de prachtige graphics en fantastische singleplayer-actie van de vorige game terug. En voor het eerst in de geschiedenis van de game kunnen maximaal vier spelers met elkaar vechten terwijl ze op wapens jagen, over plafonds worstelen en in Morph Balls veranderen om te ontsnappen. Dit is een primeur in de geschiedenis van de serie. Metroid Prime 2: Echo’s zullen je wegblazen.

Over Metroid Prime 3: corruptie

Als je dacht te begrijpen hoe het voelde om de premiejager te zijn die zich achter het vizier verschuilt, moet je die aanname heroverwegen. Richt op de krachten van de duisternis met de baanbrekende controller van Nintendo. Om de uitdagingen die voor ons liggen te overwinnen, zal Samus niet alleen vertrouwen op beproefde power-ups zoals de Grapple Beam en de Morph Ball, maar ook op een aantal nieuwe voordelen.

Space Pirates hebben een aanval gelanceerd op Base Sector Zero, die wordt bestuurd door de Galactische Federatie. Om de verdedigingssystemen weer online te krijgen, moet Samus de generator starten. Toch wacht er iets of iemand verschrikkelijks op haar aan het einde van deze route.

Het conflict dat Dark Samus en de Space Pirates zijn begonnen, woedt nu over een aantal werelden en ze proberen elk te infecteren met Phazon-zaden. Maar het voorkomen van de verspreiding van corruptie naar andere werelden is niet genoeg. Op een gegeven moment zullen spelers Dark Samus, de gevaarlijkste vijand van Samus, moeten verslaan.