Klonoa Phantasy Reverie Series – Remaster uitdagingen

Klonoa Phantasy Reverie Series – Remaster uitdagingen

Ryo Ishida, de producer van de Klonoa Phantasy Reverie Series, heeft in recente interviews de moeilijkheden besproken die zich voordeden tijdens het remasteren van Klonoa 2.

De Switch-release bestaat uit twee verschillende videogames. Omdat de collectie gebruik maakte van de remaster Klonoa: Door to Phantomile die voor de Wii was ontwikkeld, was de game waarschijnlijk eenvoudiger om mee te werken. Op de PlayStation 2 in 2001 was echter de laatste keer dat we Klonoa 2 in actie zagen.

Remaster uitdagingen op Klonoa 2

Ishida sprak met Retro Gamer over het feit dat belichting een bijzonder moeilijke uitdaging was.

“De remastering van Klonoa 2 stelde ons voor een aantal belangrijke problemen, waarvan een van de meest cruciale het aanpassen van de podiumverlichting was. Er was een probleem met de verlichting in bepaalde delen van de game toen deze werd overgezet van de PlayStation 2-versie naar de platforms die in de huidige generatie worden gebruikt. Je denkt misschien dat we alleen de verlichting in de hele regio hoefden te verbeteren, maar omdat we er ook voor wilden zorgen dat de beoogde sferen en stemmingen uit de originele game werden onderhouden, hebben we veel tijd en moeite gestoken in het aanpassen ervan.

Over Klonoa Phantasy Reverie-serie

De terugkeer van Klonoa

Namco introduceerde in 1997 de eerste aflevering van de KLONOA-videogameserie, een 3D side-scrolling actiegame.

Het verhaal van de game draait om de hoofdrolspeler, Klonoa, die op een missie gaat om de planeet te redden terwijl hij zich afspeelt in een creatieve setting en met een diverse cast van originele personages.

We zijn verheugd de release aan te kondigen van de KLONOA Phantasy Reverie Series, een geremasterde titel die zowel KLONOA: Door to Phantomile als KLONOA 2: Lunatea’s Veil combineert! Deze release is ter herdenking van de 25e verjaardag van de eerste titel in de serie, en we zijn verheugd om dit nieuws met je te delen!

De instellingen van de games en de verschillende componenten van de gameplay zijn op geen enkele manier gewijzigd, maar de beelden zijn verbeterd. Bovendien hebben de spellen nu moeilijkheidsgraden die kunnen worden aangepast, waardoor ze toegankelijker worden voor gamers die net beginnen.

Als je deze bijgewerkte versie van KLONOA speelt, ga je op een reis door je geheugen, die mooie herinneringen zal oproepen.

Inbegrepen zijn de “Main Game” en de “Moo Costume Set” van de “KLONOA Costume Set.”

De Moo-kostuumset maakt deel uit van de KLONOA-kostuumcollectie.

De speler kan de rol aannemen van Moo, een van de tegenstanders van het spel, door deze outfit aan te trekken.

Er is geen garantie dat het ontwerp, de inhoud of de specificaties ongewijzigd blijven na de eerste release.

De content voor het downloaden van kostuums is geïntroduceerd in het hoofdspel.

Het is mogelijk dat extra functies op een later tijdstip op zichzelf beschikbaar komen.

Nadat de download is voltooid, kan een speler aanvullende functies uitrusten door naar het menu Opties te gaan en de optie Kostuums te selecteren.

Op de Nintendo Switch kun je nu de Klonoa Phantasy Reverie Series spelen. De esthetiek van de twee originele games in de serie is gemoderniseerd en daarnaast zijn er enkele nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad van de game aan te passen en ondersteuning voor coöperatief spel met twee spelers.