Live A Live meer dan een half miljoen exemplaren wereldwijd verkocht

Live A Live meer dan een half miljoen exemplaren wereldwijd verkocht

Van de HD-2D-remake van Live A Live for Switch zijn meer dan 500.000 exemplaren verkocht tussen fysieke exemplaren en digitale downloads. Dit is de eerste verkoopmijlpaal voor de game.

Dit cijfer laat zien hoe goed de game het in alle regio’s deed. Eerder werd nieuws over de verkoop van Live A Live gedeeld in een livestream die werd uitgevoerd door het bedrijf. Het nieuws kwam rechtstreeks van regisseur Takashi Tokita.

De HD-2D-remake van Live A Live is gebaseerd op de Super Famicom RPG, die tot de recente release op de Nintendo Switch nooit buiten Japan was uitgebracht.

Over Live A Live

Live A Live, een game die alleen in Japan beschikbaar was op de Super Famicom, komt terug op de Nintendo Switch. Voor het eerst in het Westen kun je deze legendarische RPG spelen, die eruitziet als Octopath Traveler en Triangle Strategy en in dezelfde HD-2D-stijl is gemaakt.

Ontmoet zeven helden, die elk hun eigen speciale vaardigheden hebben en hun leven in verschillende tijden hebben geleefd. Je kunt hun verhalen in elke gewenste volgorde lezen en onderweg schokkende dingen ontdekken:

  • Een stamlid groeit op in een tijd dat er geen woorden waren.
  • Een zwerver met een prijs op zijn hoofd vecht voor zijn leven in het Wilde Westen.
  • Een kungfu-meester in het keizerlijke China zoekt een waardige student om het over te nemen.
  • Twilight of Edo Japan: een shinobi gaat op een geheime missie die erg belangrijk is.
  • Een hedendaagse krijgskunstenaar wil de sterkste persoon zijn die ooit heeft geleefd.
  • In de nabije toekomst staat een jongere met paranormale gaven op om het kwaad te bestrijden.
  • De verre toekomst: een nieuwe robot raakt verstrikt in een verschrikkelijke gebeurtenis in de ruimte.

Deze remake heeft geremasterde muziek van de oorspronkelijke componist, Yoko Shimomura, en werd geproduceerd door Takashi Tokita, die de regisseur was van de Super Famicom-versie. Het bevat alles wat mensen leuk vonden aan het originele spel, maar het is ook gemakkelijk te begrijpen voor mensen die het nog nooit eerder hebben gespeeld.

Live A Live kwam op 22 juli uit voor en is nu speelbaar op Nintendo Switch.