LUCID komt … in 2024

LUCID komt … in 2024

Apogee Entertainment en The Matte Black Studio hebben LUCID aangekondigd, een avontuurlijke platformgame waarin je van kristal naar kristal springt. Het is de bedoeling dat de game in 2024 op de Nintendo Switch verschijnt.

video
play-rounded-fill

Over LUCID

LUCID is een fantasiewereld waar een oprecht avontuur plaatsvindt. Verken een enorme bovenwereld, los moeilijke puzzels op in kerkers en win gevechten op het puntje van je stoel om krachtige nieuwe vaardigheden te krijgen en meer geheimen te vinden op plaatsen waar je al bent geweest. LUCID is een strakke, perfecte platformgame. Het heeft de flow-state-pret van genrereuzen zoals Celeste en is een liefdesbrief aan de gouden eeuw van 2D-games zoals Mega Man X, The Legend of Zelda: A Link to the Past en Super Metroid.

Verken Aedyn, een mysterieuze plek vol kristallen, na het einde van de wereld in de Grote Val. De Lucid Giant is gevallen, en nu kan de corruptie die zich over het land verspreidt alleen worden gestopt door de weinige overgebleven Sentinels, die experts zijn in de Crystal Arts. Doe mee aan de strijd als Oenn, een jonge Junior Sentinel met een huid als een steen. Vind de stukken van de Lucide Reus die zijn afgebroken en neem het op tegen het oude hemelse wezen dat Aedyn bedreigt.

De vijf Crystal Arts geven Oenn meer manieren om te bewegen en te vechten. Hij krijgt ze als beloning voor het doorlopen van gedenkwaardige kerkers zoals de ijzige klim van Onyx Ridge of de giftige duisternis van Welltown. Ook al kan Oenn zelf springen, sprinten en pulseren, hij kan de Crystal Arts gebruiken om onmogelijke gaten te overbruggen en verwoestende combo-aanvallen te gebruiken die hij alleen niet zou kunnen. Gebruik Crystal Pulse om vijandelijke pantsers van ver te verzwakken en vernietig vervolgens hun verdediging met een bovengrondse Crystal Axe-slam. Vuur de Kristallen Speer af om een ​​pad naar boven te openen, of gebruik de “neerwaartse lucht” om Oenn te helpen hoger te springen.

Onthul de geheimen van Aedyn door maximaal twee Crystal Arts tegelijk te gebruiken en tijdens een combo te wisselen. Los lastige puzzels diep onder de grond op, versla stoere bazen en verken de bovenwereld om dorpelingen te helpen en meer te weten te komen over Aedyns verleden. Op Oenns reis heeft elk item een ​​beschrijving die bijdraagt ​​aan de wereldgeschiedenis. Het vertalen van runentaal of het verslaan van genoeg van dezelfde vijand zal een groter verhaal onthullen.

De oprichter van de Matte Black Studio, Eric Manahan, zei over de aankondiging

Met LUCID wil ik spelers zoveel van het verhaal laten vertellen als ze willen, op precies de manier die ze willen. LUCID wil dat je je eigen legende schrijft in een gebroken wereld van platformplezier, van de verhaallijnen die je kiest om te volgen tot de Crystal Arts en bewegingstechnologie die je het meest gebruikt.

“Commander Keen, Duke Nukem, Cosmo’s Cosmic Canyon, Bio Menace en Monster Bash waren enkele van Apogee’s eerste grote platformgames”, zegt Scott Miller, de oorspronkelijke oprichter van het bedrijf. “Het is volkomen logisch dat we weer in platformgames gaan, en met LUCID hebben we er eindelijk een gevonden die nieuw is, een diep verhaal heeft en een superleuk hoofdpersonage heeft met veel trucs in zijn mouw.”